Wijnproeverij in Umbrie en cursus Wijnproeven

 

UmbriŽ en Toscane, begunstigd door de voordelige natuurlijke omstandigheden, hebben een goede kwaliteit druif. Uit deze provincie komen dan ook uitstekende wijnen, zoals de Grechetto, een wijn met een oud verleden, al geprezen door Plinius de Oudere, de Rosso di Montefalco, die een granaatrode kleur en een harmonische en fluweelachtige smaak heeft, de Sagrantino passito, een robijnkleurige wijn met een delicaat aroma, de witte Orvieto classico, die al bekend was aan de Etrusken, vino Nobile di Montepulciano en natuurlijk de Chianti.

 

Het genoegen van een goed glas wijn vergezeld van heerlijke hapjes

 

 

Een bezoek aan een locale wijnproducent in de d.o.c. zone van  Assisi.

 

Al vele jaren behandelt de eigenaar van het bedrijf zijn grond met liefde en respect. Synthetische chemicaliŽn, pesticiden en onkruidverdelgingsmiddelen worden niet gebruikt. Vakkundige experimentaties en vernieuwingen hebben geleid tot een hoog niveau van wijnproduktie en de resultaten zijn opmerkelijk, want zijn wijnen hebben de afgelopen jaren veel regionale en nationale prijzen gewonnen.

 

De wijnen

 

Bianco di Assisi DOC, Assisi Grechetto DOC, Rosato di Assisi IGT, Assisi Rosso DOC, Pinot Nero IGT , Renaro Umbria Pinot Chardonnay IGT, Marilu Umbria Rosso IGT, Sacreterre Umbria Rosso IGT, Muffa Reale, Valditufo

 

Het bedrijf produceert ook een uitstekende extra-vergine 'Moraiolo' olijfolie, waarvan de kwaliteit gegarandeerd wordt door een tijdige oogst en door een zacht koude persing.       

 

Een bezoek van het bedrijf met na afloop de wijn-en olijfolieproeverij kan op afspraak plaatsvinden (min. 2 pers.) Een bezoek, wijnproeverij en lichte lunch met prosciutto, salami, kaassoorten, bruschette, een warm gerecht en  tozzetti kan voor min. 2 pers. besproken worden  

2-3 personen Ä 40,00 p.p. 

4 -6 personen Ä 37,50 p.p.

 

Wijnproeverij: 15,00 p.p.

 


 

Cursus wijnen proeven in Spello of vlakbij Assisi

In een tipische Umbrische wijnbar of bij een wijnboer heeft u deze fascinerende les van circa 2-3 uur. U ontdekt en proeft 4 Umbriche wijnen. Samen met een sommelier, examineert u deze Umbrische wijnen en ontdekt u nieuwe smaken en bouquet te herkennen. Tevens wordt er uitgelegd hoe een wijn te combineren met lokale produkten. 

Informatie:  

Niveau

voor beginners 

Wanneer

op verzoek

Deelnemers

min. 2 personen 

Duur

abocirca 2-3 uur  

Prijs

2 personen Ä 100 p.p.

3 personen Ä 75,00 p.p.

4-6 personen Ä 50 p.p.