WIJNPROEVERIJ EN CURSUS WIJNPROEVEN 'FOOD & WINE' IN UMBRIň 

 

 

UmbriŽ en Toscane, begunstigd door de voordelige natuurlijke omstandigheden, bieden een goede kwaliteit wijn. Uit deze provincie komen dan ook de overheerlijke wijnen, zoals de Grechetto, een witte wijn met een oud verleden, al geprezen door Plinius de Oudere, de Rosso , die een granaatrode kleur en een harmonische en fluweelachtige smaak hebben, Sagrantino di Montefalco, een robuste wijn met stevige afdronk, de Sagrantino passito, een robijnkleurige dessertwijn met een delicaat aroma, de witte Orvieto classico, die al bekend was aan de Etrusken, vino Nobile di Montepulciano en natuurlijk de overbekende, en vooral lekkere Chianti.

 


 

Cursus wijnen proeven in Spello 

 

Leer meer over het proeven van wijnen en de juiste combinatie met de smaken van gerechten en lokale producten.n een typische Umbrische wijnbar heeft u deze fascinerende les van circa 2-3 uur. Samen met de sommelier Maurizio  ontdekt en proeft u Umbrische wijnen op een professionele en verrassende manier. U examineert de wijnen en zal nieuwe smaken en geuren ontdekken. U leert om de wijn op een juiste manier te combineren met kaas, salami, ham... lokale Umbrische producten. Het is mogelijk om de cursus te verlengen door samen met Maurizio een bio-wijnproducent in het Montefalco wijngebied te bezoeken. Hier zal alles over wijnmaken uitgelegd worden en de kennis van wijnproeven wordt verdiept. 

 

 

Informatie:  

Niveau

voor beginners en voor wie al enige kennis van wijnen heeft 

Wanneer

op verzoek

Deelnemers

min. 2 personen 

Duur

circa 2-3 uur  en 6 uur inclusief het bezoek aan de wijnproducent

Prijs wijnproefcursus
Ä 75,00 p.p.
wijnproefcursus en bezoek aan wijnboer

Ä 140,00

 

 

Een bezoek aan een bio-wijnproducent in het d.o.c. wijngebied van  Assisi.

 

 

 

Al vele jaren behandelt deze wijnproducent zijn grond met liefde en respect. Synthetische chemicaliŽn, pesticiden en onkruidverdelgingsmiddelen worden niet gebruikt. Vakkundige experimentaties en vernieuwingen hebben geleid tot een hoog niveau van wijnproduktie en de resultaten zijn opmerkelijk, want zijn wijnen hebben de afgelopen jaren veel regionale en nationale prijzen gewonnen.

 

De wijnen

 

Bianco di Assisi DOC, Assisi Grechetto DOC, Rosato di Assisi IGT, Assisi Rosso DOC, Pinot Nero IGT , Renaro Umbria Pinot Chardonnay IGT, Marilu Umbria Rosso IGT, Sacreterre Umbria Rosso IGT, Muffa Reale, Valditufo

 

 

 

Het bedrijf produceert ook een uitstekende extra-vergine 'Moraiolo' olijfolie, waarvan de kwaliteit gegarandeerd wordt door een tijdige oogst en door een zacht koude persing. Het is een mooie diepgroene olijfoplie met een pittige smaak.       

 

Een bezoek van de wijnkelders met na afloop de wijn-en olijfolieproeverij kan op afspraak plaatsvinden (min. 2 pers.) Wijnproeverij: 15,00 p.p.

 

of

 

Een bezoek van de wijnkelders, wijnproeverij en lunch met prosciutto, salami, kaassoorten, bruschette, een warm gerecht en tozzetti kan voor min. 2 pers. besproken worden  

2-3 personen Ä 40,00 p.p. 

4 -6 personen Ä 35,00 p.p.