WANDELEN, FIETSEN, ONTDEKKEN EN GENIETEN VAN HET UMBRISCHE LANDSCHAP

 

wandelvoorstellen met ιιn van onze gidsen Cristiano en Paolo (engelstalig)

 

 

 

 

Adem de geur in van de aarde, gras, hout, bloemen en luister naar de geluiden van de natuur terwijl u buiten wandelt of fietst over onverharde wegen en voetpaden omringds door de ongerepte en weelderige natuur van Umbriλ, passerende langs bekende en minder bekende plaatsen van dit fantastische gebied ... dit is de geest van onze wandelingen en fietstochten met professionele en deskundige gidsen. Hier beneden vindt u verschillende voorstellen om een leuke dag in Umbrie door te brengen !

 

 

EXCURSIES:

 

Korte wandeltocht: U wandelt naar de Franciscaanse hermitage Eremo delle Carceri op de Monte Subasio, die op 830m hoogte ligt. Er is tijd om de hermitage te bezoeken en u wandelt weer terug naar Assisi over paden en stille landweggetjes 

 

Niveau gemiddeld: Er is enige wandelervaring en een goede lichamelijke gezondheid nodig, vanwege de klim naar de hermitage

Duur: 3 1/2 uur

Afstand: 12 km 

Niveauverschil: + 500m

Prijzen: zie her benedenstaande schema

 

Lange wandeltocht (full day): een rondwandeling door de heuvels van Montefalco. U wandelt door wijn- en olijfboomgaarden en heeft mooie uitzichten. De wandeltocht begint in Montefalco bekend vanwege de Sagrantino en Montefalco wijnen. Het is belangrijk dat u een lunchpakket meeneemt of we kunnen ook een wijnproeverij halverwege boeken. 

Niveau gemiddeld: Er is enige wandelervaring en een goede lichamelijke gezondheid nodig, vanwege de niveauverschillen

Duur: 6 uur (inclusief pauzes)

Afstand: 15 km 

Niveauverschil: + 650m

Prijzen: zie het benedenstaande schema

 

Zie ook de korte trekking in de wijngaarden van Montefalco

 

MTB / Trekking bike (Halve dag): Een mooie fietstocht in de valle Umbra tussen Montefalco en Trevi. Een bijna geheel vlakke route en met geen technische moeilijkheden. De tocht kan ook met normale hybride of trekking fietsen gedaan worden. De rit start in San Luca, dat aan de voet van Montefalco ligt. U kunt het met uw eigen fiets doen of natuurlijk een fiets huren.

Niveau makkelijk: enige fietservaring is nodig.

Duur: 4 uur (inclusief pauzes)

Afstand: 26 km 

Niveauverschil: + 150m

Wegen: 60% asfalt en 40% gravelweg

Prijzen: zie het benedenstaande schema

Leeftijd: vanaf 13 jaar

 

 

MTB (halve dag): Deze route is geschikt voor echte MTB'ers. De route begint en eindigt in Montefalco. Het is een panoramische route met mooie uitzichten over de vallei. U kunt het met uw eigen fiets doen of natuurlijk een fiets huren.

Niveau moeilijk: een echte MTB route met technische moeilijkheden. Alleen geschikt voor getrainde MTB'ers, die gewend zijn om over wandelpaden te fietsen.

Duur: 4 uur (inclusief pauzes)

Afstand: 26 km 

Niveauverschil: + 650m

Wegen: 30% asfalt en 70% gravelweg

Prijzen: zie het benedenstaande schema

Leeftijd: vanaf 16 jaar

 

 

 

Road Bike (halve dag): Deze mooie route begint en eindigt in Montefalco en passeert mooie plaatsen als Bevagna, Torre del Colle en Bastardo. Op verzoek kan de route ook verlengd worden en een volledige dag worden. U kunt het met uw eigen fiets doen of natuurlijk een fiets huren. Heuvelachtig terrein

Niveau gemiddeld: alleen geschikt voor ervaren racefietsers, die regelmatige op de fiets zitten.

Duur: 4 uur (inclusief pauzes)

Afstand: 38 km 

Niveauverschil: + 650m

Wegen: 100% asfalt 

Prijzen: zie het benedenstaande schema

Leeftijd: vanaf 16 jaar

 

Trekking bike (halve dag): Deze fietsrit begint vlakbij Assisi bij een organische wijnboer of vanaf onze fietsdepot,  wanneer u niet voor een wijnproeverij heeft geboekt. De eerste pauze is in Santa Maria degli Angeli waar u de indrukwekkende basiliek kunt bezoeken. Over rustige landwegen bereikt u het middeleeuwse Spello. Over een panoramische route bereikt u de wijnboer. Hier bezoekt u de wijnkelders en proeft de verrassend lekkere wijnen. Het is ook mogelijk een Bike & Lunch te boeken. U kunt het met uw eigen fiets doen of natuurlijk een fiets huren.  We hebben ook trailers, follow-me tandem of kinderfietsen te huur.

Niveau makkelijk: geschikt voor iedereen. Voor kleinere kinderen raden wij een trailer of kinderzitje aan. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zelf fietsen mits ze natuurlijk enige fietservaring hebben. De route loopt grotendeels door de vallei en heeft alleen een steilere klim om de panoramische route te bereiken, maar dat kan ook een stukje te voet afgelegd worden. Duration: about 4 hours (incl. tasting)

Afstand: 33 km 

Niveauverschil: + 150m

Wegen: 90% asfalt 10% gravelweg

Prijzen: download het pdf voor de prijs en meer info

 

 

 

 

 

Prijzen:

Trekking met gids (halve dag)

€ 80 2-3 personen

€ 115  4-7 personen

€ 150   8-15 personen

Jongeren onder 18 jaar gratis

 

Trekking met gids (volledige dag)

€ 100 2-3 personen

€ 135  4-7 personen

€ 170   8-15 personen

Jongeren onder 18 jaar gratis

Wijnproeverij en bezoek wijnkelder tijdens de lange wandeltocht:
  • kaas gecombineerd met Montefalco grechetto
  • hamwaren met rosso di Montefalco
  • tozzetti met dessertwijn Sagrantino Passito

 

€ 17,50 p.p.

Bike-tours met gids (halve dag)

€ 130 2-3 personen

€ 165 4-8 personen

Jongeren onder 18 jaar gratis

 

Bike-tours met gids (volledige dag)

€ 165 2-3 personen

€ 200 4-8 personen

Jongeren onder 18 jaar gratis