UMBRIË MET DE VESPA ONTDEKKEN

een 8-daagse reis

 

 

 

 

  Deze Vespa reis combineert een mooie natuur met culturele bezoeken aan middeleeuwse Umbrische en enkele Toscaanse stadjes. De reis begint en eindigt in het indrukwekkende en charmante Assisi. Rustige wegen, heuvels bedekt met cipressen, olijf- en wijngaarden maken deze ‘La dolce Vita’ reis onvergetelijk.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma

Dag 1

Aankomst in Assisi

Uw reis begint in Assisi, een mooie middeleeuwse stad, gebouwd tegen de hellingen van de Monte Subasio. Assisi, met zijn indrukwekkende profiel van middeleeuwse torens, paleizen, kerken en de burcht, die hoog boven de stad uittorent, is al van verre te zien.  Uw eerste overnachtingsadres, een *** hotel, ligt in Assisi, op 900m van het oude centrum.  

 

Dag 2

Assisi-Bevagna (85 km)

Na het ontbijt wordt u naar de scooterverhuur gebracht en vanaf hier begint uw ‘ontdekking van Umbrische en aantal Toscaanse hoogtepunten’. De eerste stad die u bezoekt is Spello: u heeft tijd genoeg om door de fleurige steegjes te slenteren en om de Santa Maria Maggiore-kerk met de door Pinturicchio versierde Baglioni-kapel te bezoeken. De route vervolgt verder door de Vallei van Spoleto en uw volgende stop is in Foligno, dat een mooie domkerk, een gezellige winkelstraat, leuke restaurantjes en cafeetjes heeft. Een vlakke route brengt u naar het historische centrum van Spoleto. Na uw bezoek van deze statige stad gaat u naar Montefalco, ook bekend als het Balkon van Umbrië, vanwege het mooie uitzicht dat u vanaf hier over de vallei heeft. Dan de laatste parel van vandaag, het middeleeuwse Bevagna, dat een mooi plein heeft met maar liefst twee romaanse kerken en een stadspaleis. U overnacht in het oude centrum van de stad of in een *** hotel met zwembad op 900m van het oude centrum. Het is mogelijk om een Residence d’Epoca te boeken.

 

Dag 3

Torgiano en Perugia (62 Km)

U verlaat Bevagna en gaat op weg naar de provincie-hoofdstad Perugia. Het historische centrum is op een heuvel gebouwd en heeft zijn middeleeuwse en renaissance uiterlijk goed weten te bewaren. Het is een levendige stad met grote stadspaleizen, vele kerken en interessante musea. Dan daalt u weer af in de Vallei van Spoleto. U overnacht in Torgiano in een *** sterren hotel. Interessant om te bezoeken is het wijnmuseum in het Graziano-Baglioni Paleis. Naast het museum kunt de heerlijk lokale wijnen in de Osteria van Lungarotti proeven. 

 

Dag 4

Van Torgiano naar het meer van Trasimeno (80 Km)

Van Torgiano rijdt u over rustige landelijke wegen naar Passignano. U kunt genieten van fantastische uitzichten... liefelijk golvende groene heuvels, die u vergezellen tot aan het meer van Trasimeno. Passignano ligt aan de noordelijke meeroever en het stadje wordt wel een “Isola Felice” (Een gelukkig eiland) genoemd, want er is een perfecte harmonie tussen natuur en geschiedenis, folklore en cultuur, rust en vermaak.

Hier langs de oevers van het meer, tussen Malpasso en Passignano, vond de bekende veldslag tussen de Romeinen en Carthagers plaats, het begin van de twintig jaar durende legendarische oorlog tussen de troepen van Hannibal en de Romeinen.

U overnacht in Passignano in een *** sterren hotel (op verzoek kunt u overnachten in een **** sterren hotel).

 

Dag 5

Van Passignano naar Castiglione del Lago (93 Km)

Vanmorgen verlaat u Passignano om richting Pozzuolo te rijden, een charmant dorp tussen het Trasimeense meer en het meer van Montepulciano. Uw tocht door Toscane begint hier, tussen het vruchtbare toscaanse akkerland en de boomgaarden. U doorkruist de vele gastronomische routes van de Val di Chiana: kaas, fruit, olijfolie en de Chianina beefsteak. Het is een waterrijke streek en een gebied vol geschiedenis, kunst  en legendes.

Uw etruskische reis vervolgt zijn weg naar Cortona met zijn oude stadsmuren en necropoli. Deze stad is een belangrijk cultureel en artistiek centrum, de moeite waard om enige tijd door te brengen.. U overnacht in een *** hotel in Castiglione del Lago dat aan de zuidkant van het trasimeense meer ligt.

 

Dag 6

Van Castiglione del Lago naar Orvieto (72 km)

Vandaag kunt u eerst nog Castiglione del lago bezoeken en dan weer in het zadel rijdt u door een golvend heuvellandschap eerst naar Chiusi, ook een etruskische stad, en dan bereikt u Città della Pieve. Een laatste klim brengt u in het oude centrum van Orvieto. Vergeet niet om de domkerk te bezoeken, een meesterwerk van italiaans gotiek.  Ook een bezoek waard is de intrigerende put ‘Pozzo di San Patrizio’, een technisch hoogstandje gebouwd in opdracht van Paus Clemens VII, die tijdens het beleg van Rome in 1527 de stad ontvlucht was en verbleef in Orvieto. U overnacht in een *** hotel in het oude centrum. (op verzoek kan een **** hotel geboekt worden).

 

Dag 7

Orvieto-Todi-Bevagna-Assisi (95 km)

Een panoramische weg brengt u naar Todi. Geniet van de verschillende kleurnuances van de natuur en de frisse lucht. Todi werd in 1992 door Prof. Richard S. Levine van de U.S. Kentucky University gedefineerd als “de best leefbare stad van de wereld’. Todi was ook weer een Etruskische stad, maar  in de 8e eeuw v. Chr. was zij oorspronkelijk gesticht door het volk de Umbri en heette toen Tutere, wat grensstad betekend. In 340 v. Chr was het een bloeiende Etruskische stad en werd het veroverd door de Romeinen.  De naam werd veranderd in 'Colonia Julia Fida Tuder  en de stad verkreeg het recht om zelf munten te slaan. Nu heeft Todi een middeleeuws uiterlijk. Door een heuvelig akkerlandschap bereikt u weer Bevagna en u steekt de Vallei van Spoleto over naar Assisi, het eindpunt van uw reis.

 

Dag 8

Vertrek na het ontbijt

 

 

 

 

Inbegrepen in de reis:

  • 7 overnachtingen met ontbijt in Hotels ***  

  • Bagagetransport

  • Gps tracks en kaartmateriaal 

  • assistentie 

  • Tourinformatie

  • ontmoeting in het starthotel en transfer naar het Vespa-verhuurbedrijf.

 

Niet inbegrepen:

·         Toeristenbelasting

 

 

Periode

Iedere dag van april tot november

Deelnemer

Vanaf 2 personen

Prijs 2017 p.p.

In tweepersoonskamer     € 695,00 

Eénpersoonskamer    € 825,00

3e person in een driepersoonskamer met ontbijt     € 360,00

Halfpensionstoeslag   € 165,00 

Vespahuur   € 240,00 (plaats voor een medereider)

Extra

Extra overnachtingen, Upgrade

                                                    

                                 

 

Stuur ons een email wanneer u het uitgebreide programma wilt ontvangen !