TRUFFEL ZOEKEN IN UMBRIË

een dagtoer

 

 

Deze dagtoer “Truffel zoeken” zorgt voor een overgetelijke vakantiedag !  De truffeljacht is een oude Umbrische traditie. In deze regio worden de meeste zwarte truffels van Italë gevonden. De truffel wordt in Umbrië ' de koning van de tafel' (Il Re della Tavola) of de 'zwarte diamant' genoemd, omdat de marktwaarde relatief erg hoog is. Dit komt omdat de truffel zowel zeldzaam als heerlijk is. Truffel zoeken betekent het terrein goed kennen, wandelen, van honden houden en het landschap respecteren om het zo intact te houden voor de volgende generaties.

 

 

's Morgens ontmoet u de gids met zijn honden in het heuvellandschap tussen Assisi en Spoleto. Een korte transfer in auto brengt u naar het terrein waar de wandeling begint. Truffels groeien onder de grond en worden gevonden door honden, die de sterke geur ruiken. Zij zullen u leiden op zoek naar de kostbare zwarte Umbrische truffel. Het is al met al een fantastische combinatie: natuur, eeuwenoude tradities en de heerlijke geurende truffels. De levendige honden snuffelen met hun neuzen dicht bij de grond en zullen beloond worden wanneer zij 'tartufo' gevonden hebben. Uw gids heeft een koekpannetje en eieren bij zich, zodat ter plekke truffelroerei geproefd kan worden. Dit heerlijke ontbijt wordt nog verrijkt met typische Umbrische geitenkaas en ham. Daarna bezoekt u een kaasboer, waar de kaas nog volgens de oude tradities gemaakt wordt. Deze mooie dag wordt afgesloten met een lunch, waarbij u een heerlijk truffelgerecht zal proeven.

 

 

Op zoek naar truffel in Umbrië, een unieke reis- en levenservaring ! Boek een truffeljacht: een dag in de natuur met overheerlijke Umbrische lekkernijen

info@meravigliosaumbria.com 

 

 

 

 

Prijs per persoon: 
2-5 personen: € 135
6-10 personen: € 120
Meer dan 10 personen: prijs op verzoek
Kinderen on der 5 jaar: gratis
Kinderen van 5 tot 12 jaar: € 30
Tieners van 12 tot 17 anni: € 45
Kookcursus: handgemaakte pasta met truffel  € 20,00
 

 

Inbegrepen in de prijs:

Truffel zoeken met gids en honden 

Picknick ontbijt in de heuvels op basis van truffel, ei, kaas en vleeswaren 
Lunch met een truffel 'primo' (pasta of risotto)
Bezoek aan een kaasboer
 

 

Transfer van en naar het station van Foligno/Assisi of van uw hotel kan geregeld worden. Prijs op aanvraag.