TRUFFEL ZOEKEN IN UMBRIň

een dagtoer

 

 

Deze dagtoer ďTruffel zoekenĒ zorgt voor een overgetelijke vakantiedag !  De truffeljacht is een oude Umbrische traditie. In deze regio worden de meeste zwarte truffels van ItalŽ gevonden. De truffel wordt in UmbriŽ ' de koning van de tafel' (Il Re della Tavola) of de 'zwarte diamant' genoemd, omdat de marktwaarde relatief erg hoog is. Dit komt omdat de truffel zowel zeldzaam als heerlijk is. Truffel zoeken betekent het terrein goed kennen, wandelen, van honden houden en het landschap respecteren om het zo intact te houden voor de volgende generaties.

 

 

's Morgens ontmoet u de gids met zijn honden in het heuvellandschap tussen Assisi en Spoleto. Een korte transfer in auto brengt u naar het terrein waar de wandeling begint. Truffels groeien onder de grond en worden gevonden door honden, die de sterke geur ruiken. Zij zullen u leiden op zoek naar de kostbare zwarte Umbrische truffel. Het is al met al een fantastische combinatie: natuur, eeuwenoude tradities en de heerlijke geurende truffels. De levendige honden snuffelen met hun neuzen dicht bij de grond en zullen beloond worden wanneer zij 'tartufo' gevonden hebben. Uw gids heeft een koekpannetje en eieren bij zich, zodat ter plekke truffelroerei geproefd kan worden. Dit heerlijke ontbijt wordt nog verrijkt met typische Umbrische geitenkaas en ham. Daarna bezoekt u een kaasboer, waar de kaas nog volgens de oude tradities gemaakt wordt. Deze mooie dag wordt afgesloten met een lunch, waarbij u een heerlijk truffelgerecht zal proeven.

 

 

Op zoek naar truffel in UmbriŽ, een unieke reis- en levenservaring ! Boek een truffeljacht: een dag in de natuur met overheerlijke Umbrische lekkernijen

PDF van het programma