DRIE REGIO'S UMBRIË, TOSCANA EN MARCHE

Een 8 daagse racefietsvakantie 

 

 

 

Deze fietstoer is voor wie Umbrië per racefiets wil ontdekken. In het rustige umbrische landschap worden heuvels en bergen bedekt met bossen, olijf- en wijngaarden afgewisseld door de kleurige akkervelden in de valleien. 

De landschappen in het noorden van Umbrië zijn ongerept en ruiger. Hier zijn de vriendelijke golvende heuvels vervangen door een berglandschap met prachtige uitzichten op de Apenijnen. U passeert liefelijke dorpjes en kleine middeleeuwse stadjes waar gezellige pleintjes omringd door statige  'palazzi', kleine suggestieve steegjes en de vele indrukwekkende  kerken en kastelen u laten proeven van een ver glorieus verleden.

 

Programma in het kort :

 1. aankomst in Viole di Assisi  (3 km van Assisi)

 2. naar Torgiano passerende Spello, Foligno, Montefalco and Bevagna (65 of 104 km)

 3. naar het trasimeense meer (80 km)

 4. een tocht rond het meer passerende het etruskische Chiusi in Toscane (100 km)

 5. naar Umbertide passerende Cortona in de regio Toscane (87 o 45 km)

 6. naar Gubbio passerende Cagli in de regio Marche (95 km)

 7. naar Assisi (70 km)

 8. vertrek

 

 

Programma dag per dag

 

Dag 1

Aankomst in hotel Viole vlakbij Assisi (3 km) of in Assisi

Het begin van deze tocht is het middeleeuwse stadje Assisi. In Assisi zijn veel monumenten nauw verbonden met het leven van H.Franciscus en H.Clara, die hier in eind 13e eeuw geboren zijn en geleefd hebben.  Het middeleeuwse karakter van Assisi is goed bewaard gebleven. U kunt in Assisi of vlakbij Assisi (3 km) overnachten. De hotels hebben een parkeerplaats waar u uw auto tijdens de tocht kan laten staan.   

 

Dag 2

Naar Torgiano passerende Spello, Foligno, Spoleto, Montefalco en Bevagna (65 of 108 km)

Langere route: Vandaag fietst u door de vallei van Spoleto. U passeert kleine suggestieve plaatsjes zoals Spello, gebouwd op de zuidelijke helling van de Monte Subasio, en Bevagna met zijn mooie middeleeuwse plein. Spoleto is een levendige stad met een oude geschiedenis en Montefalco is bekend vanwege zijn uitstekende wijnen.

Kortere route: op weg naar Torgiano passerende Spello, Foligno, Montefalco en Bevagna (65 km)

De tocht van vandaag voert u door de vallei van de riviertjes de Topino, Chiascio en Clitunno. Van Spello gaat het in afdaling de vallei in, waarna het zigzagsgewijs fietsend door de velden naar het hoger gelegen Montefalco gaat. Montefalco wordt vanwege het mooie uitzicht ook wel het balkon van Umbrië genoemd. Heerlijk zijn de bekende rode wijnen Sagrantino en Rosso di Montefalco, die hier vandaan komen. De Franciscaanse kerk, nu een museum, is gedecoreerd met frescoes van kunstenaars als Perugino en Benozzo Gozzoli. Afdalend komt u in Bevagna. Dit oude stadje heeft een mooi plein met twee Romaanse kerken. Na een laatse heuvel bereikt u al fietsend door de vallei uw hotel in Torgiano.  

 

Dag 3

Naar Passignano aan het Trasimeense meer (80 km)

U fietst door een golvend landschap met zo nu en dan een steile klim, die beloond wordt met fantastische uitzichten over het omliggende landschap en op het einde van de tocht over het Trasimeense meer. U passeert kleine dorpjes, meestal gebouwd op een heuveltop, zo suggestief voor Umbrië, zoals Castiglion del Fosco, Pietrafitta en Panicale waar nog goed bewaard gebleven Palazzo del Podestà (13e eeuw) is.  U overnacht in het vissersdorp Passignano.

 

Dag 4

Rondtocht om het Trasimeense meer passerende Chiusi in Toscane (100 km)

Vandaag kunt u een rustdag houden en één van de eilanden bezoeken of een tocht maken rond het meer. Het Trasimeense meer is het 4e meer van Italië en wordt aan drie zijden omringd door heuvels bedekt met olijfgaarden. Aan de zijde waar de region aan Toscane grenst is een grote open vlakte. U doorkruist deze vlakte om naar het Toscaanse Chiusi te fietsen, date van Etruskische oorsprong is. U overnacht weer in Passignano. 

 

Dag 5

Naar Umbertide passerende het Toscaanse  Cortona (45 of 87 km)

De langere route: Vandaag een prachtige rit door bergland met verscheidene hellingen en afdalingen. U verlaat het meer met een klim door de omliggende heuvels, gevolgd door een welverdiende afdaling in de valley van de rivier Tesse. U bereikt Cortona, dat op een heuveltop gebouwd is. Fietsend door een berglandschap heeft u mooie uitzichten op de omliggende bergen. Een afdaling in de valley van de Tiber brengt u naar Umbertide.

De kortere route: Deze route passeert niet Cortona, maar u fietst wel door een prachtige, nog ongerepte natuur naar het rustige dorp Umbertide dat aan de Tiber ligt. U klimt uw weg omhoog naar Castel Ritaldi. Het centrum van Umbertide wordt gedomineerd door de indrukwekkende toren, een overblijfsel van het 14e eeuwse kasteel. Uw country hotel ligt net buiten het stadje.

 

Dag 6

Naar Gubbio passerende Cagli in de Marche (95 km)

Voordat u Gubbio bereikt, dat op een hoogvlakte ligt, fiets u door berglandschap. Het is een mooie tocht door het groene berglandschap van de lagere Apenijnen. U passert Montone, een rustig kleine plaatsje gebouwd on een heuvelrug (482m), tussen de Lana en Carpina riviertjes, die beide zijrivieren van de Tiber zijn. Langzaam omhoog bereikt u Pietralunga met zijn oude gedeeltelijk ommuurde centrum en de restanten van het Longobarden Kasteel (8e eeuw). U fietst de Marche binnen en passeert in Cagli. Nog een pas over en u bereikt Gubbio. U overnacht in een hotel in het centrum van de stad.  

 

Dag 7

Naar  Assisi (70 km)

Ook vandaag fietst u door een heuvellandschap waarin kleine rustige dorpjes genesteld zijn. Het begint met een stevige klim, waarna u afdaalt tot op de bodem van een vallei. U klimt de vallei weer uit en over een golvende panoramische weg ziet u de burcht van Assisi al van verre liggen.   

 

Dag 8

vertrek na het ontbijt

 

 

 

 

 

 

Het pakket omvat:

 • Overnachtingen met ontbijt in goede *** (ook deluxe hotels mogelijk)

 • bagagetransport

 • gedetailleerde routebeschrijvingen in het Nederlands en kaartmateriaal van de routes (ook op gps)

 • nederlandstalige assistentie

 • route briefing op avond van aankomst in het begin hotel

 • tourinformatie

 • gratis parkeerplaats bij het starthotel

 

 

Periode

Iedere dag van 1 April tot het begin van November

Niveau 4

Heuvels en berglandschappen met soms lange en steile hellingen. Dagelijkse afstanden tussen 80 en 115 km. Asfaltwegen, meestal rustig. Een fietsreis voor ervaren fietsers met een goede lichamelijke conditie. Totale km max 538 km - min.460 km

Prijs p.p. 2019 Standaard hotels start Viole

In twee pers. kamer met ontbijt     € 610,00

Eénpers. kamer met ontbijt     € 742,00

alleenreizend    € 797,00

3e persoon in driepers.kamer met ontbijt     € 375,00

halfpensionstoeslag    € 147,00

Standard hotels start Assisi

In twee pers. kamer met ontbijt     € 632,00

Eénpers. kamer met ontbijt     € 773,00

alleenreizend    € 828,00

3e persoon in driepers.kamer met ontbijt     € 440,00

halfpensionstoeslag    € 158,00

Deluxe hotels
In twee pers. kamer met ontbijt     € 780,00
Eénpers. kamer met ontbijt     € 1.038,00
alleenreizend    € 1.093,00

huur van carbon racefietsen is mogelijk, tracks voor uw gps zijn gratis beschikbaar

 

 

 

 

Stuur ons een email wanneer u het uitgebreide programma met niveauverschillen wilt ontvangen !