ECOLOGICO TOURS PRESENTEERT MERAVIGLIOSA UMBRIA

Fietsen en wandelen door een weelderige natuur; inademen van frisse lucht; bezoeken van nieuwe plaatsen ver weg of dichtbij, verschillende culturen en nieuwe mensen leren kennen, dat zijn de ideeŽn achter de fiets- en wandeltochten van Meravigliosa Umbria en Ecologico Tours.

Om de activiteiten van Meravigliosa Umbria, opgericht in 2000 door de Nederlandse Petra de Lind Van Wijngaarden, te beschrijven, moeten we u eerst de regio UmbriŽ voorstellen: dit 'Groene Hart' van ItaliŽ heeft veelzijdig landschappen en een ongerepte natuur, het is gastvrij, mystiek, heeft een rijk artistiek erfgoed, heerlijke wijnen en een goede keuken.

Onze slow travel reizen laten u UmbriŽ op een rustige manier al wandelend of fietsend ontdekken. U wordt meegevoerd over rustige landwegen en wandelpaden door groene heuvels, over kleurige vlaktes en door ruig bergland. U kunt genieten van ruizende bossen, kabbelende bergbeken, blauwe meren, watervallen en van adembenemende vergezichten op eeuwenoude olijfgaarden en immense wijngaarden. U wordt meegevoerd naar middeleeuwse dorpen en steden, zoals Assisi, Perugia, Montefalco, ieder met zijn eigen rijke kunstschatten en levendige geschiedenis. Het zijn steden die door de eeuwen heen ongeschonden zijn gebleven. 's Avonds op ťťn van levendige pleintjes kunt u ontspannen genieten van een heerlijk glas rode of witte wijn (misschien een Sagrantino di Montefalco of een Grechetto) vergezeld van locale salami's, rauwe ham of de overheerlijke Pecorino geitenkaas, zoals die worden geproduceerd in Norcia.

In 2009 werd Meravigliosa UmbriŽ opgenomen in Ecologico Tours, een Umbrische touroperator die fiets- en wandeltochten in heel ItaliŽ en in de rest van Europa aanbiedt. In 2015 verhuisde Ecologico Tours naar Zwitserland om nieuwe kansen te ontwikkelen in een mooi land, ideaal voor liefhebbers van wintersport en voor wandel- en fietsvakanties. Zorg voor onze tours in UmbriŽ draagt onze lokale managementteam: ervaring, service en professionaliteit staan ten dienste van onze klanten tijdens hun ontdekkingstocht van het mooie UmbriŽ.

Al onze fiets- en wandelreizen hebben verschillende niveaus, zodat er zowel een aanbod is voor de sportieve experts als voor degene die een wat ontspannere reis willen maken samen met vrienden of familie. De tochten zijn geschikt voor jong en oud, echtparen en singles, individuele reizigers en kleine groepen. Alle routes in UmbriŽ zijn door ons uitgezet en worden jaarlijks gecontrolleerd, buiten UmbriŽ werken wij samen met onze lokale agenten. We verlenen nederlandstalige assistentie en zijn altijd beschikbaar voor eventuele vragen en twijfels. Na afloop horen wij natuurlijk graag wat uw ervaring geweest is. 

Als een kleine bijdrage aan het behoud van de natuur, hebben we ervoor gekozen om geen catalogus te maken. Al onze reizen vindt u op onze websites: www.ecologicotours.it en www.meravigliosaumbria.com. Op deze websites worden regelmatig nieuwe reizen toegevoegd. Wanneer u graag meer informatie wilt ontvangen over een bepaalde reis of zou willen boeken, neem dan gerust contact met ons op: we sturen u graag per email een gedetailleerd programma of het boekingsformulier op.

 

Wij stellen u ons team voor:

 

Petra - Oprichter en CEO van Ecologico Tours

Na afgestudeerd te zijn in kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Nijmegen maakt ze begin jaren '90 een lange reis naar ItaliŽ om de monumenten en musea te bezoeken waar ze zoveel over gelezen heeft en wordt zo verliefd op dit mooie en zonnige land. Na meerdere keren teruggekeerd te zijn, gaat ze in het gastvrije UmbriŽ wonen en begint een samenwerking met Eigen-Wijze Reizen, een nederlandse tour operator. In 2000 richt ze eerst Meravigliosa Umbria op en negen jaar later Ecologico Tours.

Petra is de ziel en geest van onze organisatie, expert in het organiseren van reizen, m.n. in UmbriŽ. Ze verzorgt de commerciŽle en administratieve kanten van het bedrijf, zet de routes uit, controlleert ze, contacteert de accommodaties en onderhoud het contact met de instanties en de medewerkers binnen Ecologico Tours. Zij verleent de klanten assistentie tijdens hun reizen.  

 

 

Paolo - Onze technicus

Paolo heeft een grote liefde voor reizen en het buitenleven. Hij is een kenner van wandelpaden, landwegen en vele mooie plekjes in ItaliŽ. 

Hij heeft een fietsverhuurbedrijf in UmbriŽ en onderhoudt hier ook onze fietsen. Zij worden door hem in perfecte staat gehouden, gecontroleerd wanneer zij weer van een tocht terugkomen en hij verleend assistentie wanneer een klant problemen heeft tijdens onze fietsreizen in UmbriŽ. Hij organiseerd en begeleid ook onze klanten tijdens de dagtours

 

 

 

Isabella - Area Manager UmbriŽ

Isabella is een marketing en toerisme-expert. Zij is ook tolk en vertaalster voor de volgende talen: Engels, Duits en Frans. Ze heeft een masterdiploma in vreemde talen en literatuur en heeft diverse graduated studies gevolgd om zich meer te specialiseren in toeristische sector. Zij is onze Area Manager in UmbriŽ en onze vertegenwoordigster ter plaatse. Ze heeft een lange ervaring in hospitality management en kent UmbriŽ op haar duimpje.
Ze heeft een grote passie voor reizen en heeft dan ook landen bezocht om verschillende culturen, volkeren, talen en tradities te leren kennen; zij begrijpt intuitief wat de verwachtingen en behoeften van toeristen en reizigers zijn.
Ze houdt van heel veel UmbriŽ, haar geboorteplaats: zij kent de regio  goed en wanneer zij erover verteld dan doet zij dit op een levendige en enthousiaste manier.

 

 

 

Elessar - verantwoordelijk voor het bagagevervoer en klantenondersteuning

Elessar is een belangrijk onderdeel van ons team. Hij is van Italiaans - Nederlandse afkomst, jong en dynamisch, zorgzaam en attent. Hij spreekt goed Engels en verzorgt het bagagevervoer, zodat u ten volle kan genieten van uw reis, moeiteloos en licht bepakt. Elessar zal ervoor zorgen dat u uw bagage bij aankomst in uw hotel zal vinden. Hij is ook een belangrijk onderdeel voor de fietsverhuur en het aanbieden van complete en professionele hulp aan onze klanten, zowel telefonisch als on-site. Hoffelijkheid en competentie karakteriseren zijn profiel.

Cristiano - Gids en reisleider

Al vanaf jong organiseert hij rond Perugia korte natuurwandelingen.

Na zijn afstuderen, werkt hij als vrijwillig begeleider bij de Club Alpino Italiano (Italiaanse bergvereniging) en heeft jarenlang ervaring in het begeleiden van groepen. Cristiano is sinds 2015 onze freelance en betrouwbare reisleider / wandelgids. De flora, fauna, geschiedenis en wandelpaden van de bergen van midden ItaliŽ kent hij op zijn duimpje en heeft dan ook verschillende interessante voorstellen voor het maken van geslaagde dagtours.

 

 

 

Ecologico Tours & Meravigliosa Umbria

Registered office: Lumbreida B19 Marmotta

     CH-6565 San Bernardino, Zwitserland

 

skype petra.de.lind.van.wijngaarden

tel. (0041) (0)79 2457505

 

Lokaal Assisitentie in ItaliŽ / UmbriŽ

tel.  (0039) 346 3254167

e-mail: info@ecologicotours.eu   of info@meravigliosaumbria.com

www.ecologicotours.eu / www.meravigliosaumbria.com