EEN KOOKCURSUS IN UMBERTIDE

 

Het lijkt of UmbriŽ in de tijd terugbrengt ! Assisi, Spello, Montefalco, Gubbio, Perugia en Bevagna zijn door de eeuwen heen intact gebleven: de kleine steegjes zijn zeer karakteristiek met de huizen in grove steen, kleurige bloembakken zijn opgehangen aan de balkonnetjes en in Montefalco komen eeuwen oude druiven ieder voorjaar weer tot leven in de kleine stadstuinen.  Het zijn steden vol statige stadspaleizen en oude kerken opgesierd met meesterwerken van bekende kunstenaars als Giotto, Cimabue en Simone Martini.

UmbriŽ bezoeken is ook een culinaire reis vol met uitgebreide lunches en diners, overheerlijke locale producten zoals olijfolie op een krokant geroosterd sneetje brood, verschillende kaassoorten en vleeswaren uit Norcia, heerlijk geurende truffelpasta, pizza en brood warm  uit de oven geserveerd... gerechten die uitstekend te combineren zijn met een glas rode of witte wijn, zoals de bekende Sagrantino van Montefalco en de Grechetto van Assisi. 

De Umbrische Keuken is gezond, gevarieerd en lekker. Bent u niet nieuwsgierig naar de gerechten die de UmbriŽrs thuis eten? Dezecursus laat u kennismaken met deze gerechten uit de Umbrische keuken, zoals bijvoorbeeld de 'bruschetta', de 'crostini' , 'la torta al testo', verse pasta's, truffels en bospaddestoelen... 

 

 

Verblijf en kookcursus (min. 2 deelnemers) in een mooi, stijlvol gerestaureerd agritoerisme uit de 18e eeuw.  Het agritoerisme, in de omgeving van Umbertide, ligt omgeven door vruchtbaar akkerland in de Hoge Tibervallei, waar UmbriŽ en Toscane elkaar ontmoeten. Het is een heerlijke plek om uit te rusten van een stressvol bestaan: in de tuin, aan het zwembad of op de jeux de boulebaan. In het kleine locale restaurant zwaait de vriendelijk en gastvrije Mariolina de scepter. Gedurende de kookcursus leert u van haar om handgemaakte pasta, gnocchi, pizza, torta al testo, tigelle en een typische umbrische taart (dolce) te maken.

 

     

 

 

 

Programma

Dag 1

Aankomst en meteen een heerlijk diner om kennis te maken met de Umbrische keuken, geserveerd met een locale wijn. U overnacht in ťťn van de comfortable appartementen, die in originele Umbrische boerenstijl zijn ingericht:diep rode boerentegels, plafonds met houten balken en de typische bakstenen.

Dag 2

Ontbijt met de zelfgemaakte taarten van Mariolina. Deze morgen bent u vrij om cultureel interessante stadjes als  Cittŗ di Castello en Gubbio te bezoeken of om gewoon lekker te luieren in het zwembad.

 

's Middags is er de eerste kookles van Mariolina (Nederlandse of Engelse vertaalster aanwezig) waar handgemaakte pasta, ananastaart en 'tigelle' gemaakt worden. Daarna heeft u een rondleiding van Diego, een locale wijnboer. Natuurlijk wordt er ook uitgebreid van de wijnen geproefd.  Na afloop heeft u in het agritoerisme een diner met gerechten die tijdens de cursus bereid zijn.

 

Dag 3

Ontbijt en een vrije morgen

           

's Middags worden er truffels gezocht met speciaal daarvoor afgerichte honden (alleen in de  toegestane maanden mogelijk, anders zal er een demonstratie op het terrein van het agritoerisme gegeven worden). Weer een kookles van Mariolina waar dit keer de tozzetti, pizza in een echte houtoven, pastasaus en gnocchi aanbod komen. Na afloop een diner met een truffelgerecht.

 

Dag 4

Ontbijt en vertrek

 

 

Dit culinaire pakket omvat:

  • 3 overnachtingen met ontbijt

  • 3 diners met 1 x een welkomstwijn

  • 2 kookcursussen

  • vertaalster nederlands of engels tijdens de kookcursus

  • een bezoek aan een wijnboer met een proeverij

  • een demonstratie 'truffel zoeken'

  • Toerinformatie

 

 

Periode

Het gehele jaar door. In de maanden juli en augustus alleen boekingen van een week in de appartementen mogelijk.

Prijs p.p. 2019

in een appartement voor twee personen     Ä 490,00 

 

 

 

 

Neem contact met ons op, per email wij sturen u graag meer informatie over de reis  !