EEN KOOKCURSUS IN UMBRIA: SPOLETO

 

 

 

 

Umbria is een buitengewoon rijke regio: het is het altaar van midden Italië en wanneer het geopend wordt, toont het een ongerepte en weelderige natuur, een bijna niet te evenaren artistieke erfenis, een intense spiritualiteit en een opmerkelijke culinaire en enologische traditie.

Dit driedaagse kookarrangement word gehouden in de gezellige provinciestad Spoleto in de vallei 'Valle Umbra'. Het historische centrum is gebouwd op een heuveltop en wordt door de Ponte delle Torri (14e eeuws aquaduct) verbonden met de eeuwig groene berg Monteluco. Deze levendige stad maakt een onvergetelijke indruk met gezellige pleinen, liefelijke steegjes, delicatesse winkeltjes en vele bezienswaardigheden, zoals de Duomo met de kleurige fresco's van de Florentijnse Filippo Lippi en de umbrische 'Il Pinturicchio', het romeins theater, archeologische museum, de Pinacoteca Civica en het romeinse huis. Uw hotel ligt in dit sfeervolle centrum en heeft een gerenomeerd restaurant waar gebruik wordt gemaakt van locale producten, zoals truffel, paddestoelen en extra vergine- olijfolie.

 

 

 

 

 

Programma

Dag 1

Aankomst in Spoleto                                                   

Aan het einde van de middag is er een welkomstdrankje en ontmoet u de chef van het restaurant. U dineert in het restaurant van het hotel en dit is het moment om te ontdekken hoe de Umbrische keuken smaakt. Op het menu van het restaurant staan overheerlijke recepten zoals:

Petto d'oca  carpaccio con misticanza all' aceto di lamponi (ganzenborst met een gemangde salade aangemaakt met frambozen azijn. 

Ravioli di grano duro au funghi con vellutata di pachino a tartufo (Ravioli gevuld met paddestoelen en een saus van kerstomaatjes en truffel)

Tortelloni di radicchio e ricotta con pesto estivo (Tortelloni gevuld met radicchio en ricotta en een saus van zomerse pesto)

Il filetto di manzo con frutti di bosco  (Rundfilet met bosvruchten)

Filetto di maialino al Sagrantino con bacche di ginepro (Varkensfilet met een saus van rode wijn Sagrantino)

Il Soufflé al cioccolato con crema leggera al Rum (Chocolade soufflé met een Rum crème)

 

Dag 2

Kookcursus

Na het ontbijt begint de kookcursus (9.00-13.00). Op het programma staan de antipasti, zoals  crostini met kippenleverpâté, zelfgemaakte focaccia gevuld met caciotta kaas en ham, verschillende bruschetta's met olijfolie, tomaten en truffel en de 'Primi' zoals de handgemaakte Strangozzi met truffelsaus, gnocchi met tomatensaus......Tijdens de lunch proeft u deze antipasti.

's Avonds Diner

 

Dag 3

Montefalco

Vandaag worden er een aantal echte Umbrische producten geproefd. Samen met een gids bezoekt u een olijfolie-  en een wijnboer. U luncht in Montefalco, een leuk klein middeleeuws stadje in het Sagrantino D.o.c.g. en Rosso di Montefalco D.o.c. wijngebied.

's Avonds kunt u op eigengelegenheid iets gaan eten in één van de uitnodigende restaurantjes in het centrum van Spoleto.

 

Dag 4

Vertrek na het ontbijt

 

 

 

Het kookarrangement omvat:

  • 3 overnachtingen B&B

  • 2 x diners

  • 2 x lunch

  • een bezoek aan een olijf-en wijnboer in het gebied rond Montefalco

  • kookcursus

  • toerinformatie

 

 

 

Periode

startdagen op zondag, maandag, dinsdag en woensdag  het gehele jaar met uitzondering van feestdagen en het Spoleto muziekfestival 

Deelnemers

min. 2 personen

Prijs p.p. 2019

In twee pers.kamer     € 435,00

 

 

 

Neem contact met ons op, per email wij sturen u graag meer informatie over de reis  !