Download hier de route 'Monumenten van Unesco'  

 

 

Umbrië biedt vele mogelijkheden om de natuurlijke en culturele schoonheden te verkennen met behulp van uitgezette fiets- en wandelroutes in de vallei, de heuvels en rondom het Trasimeense meer. Wat is heerlijker dan ontpannend en bewegend je vrije tijd of vakantie door te brengen in de vrije natuur. 

Een goed begin om deze mooie regio te bezoeken is het middeleeuwse Assisi, verklaard tot Werelderfgoed door Unesco, altijd even fascinerend door haar onaangetaste schoonheid en overrompelende vredige sfeer. 

Bijna iedereen bezoekt het stadje te voet, maar wij  stellen u voor om het samen met uw vrienden of familie per fiets te ontdekken door gebruik te maken van deze eenvoudige en voor iedereen geschikte route, die niet alleen de stad doorkruist, maar u ook de directe omgeving ervan laat verkennen.

 De route " Bike Tour van de Unesco Monumenten" is 22 km lang en begint in het kleine dorp Viole, dat net buiten de stadspoorten van Assisi ligt (3 km). U kunt hier uw auto vrij parkeren op één van de parkeerplaatsen. U fietst de stad Assisi binnen door de stadspoort Porta Nuova en u passeert de Santa Chiara-basiliek, het stadsplein 'Piazza del Comune', de Franciscusbasiliek, het klooster San Damiano, de basiliek van Santa Maria degli Angeli, de kerk van S. Maria in Rivotorto, om daarna weer terug te keren naar het beginpunt van uw fietstocht.  

 De beschrijving van de route en de monumenten kunt u gratis downloaden van deze pagina.

 Wanneer u geen fiets heeft, u bent met een groep en één van u heeft geen fiets, of voor één van u is de tocht te zwaar en u zoekt een electrische fiets dan kunt u contact met ons opnemen. De fietsen worden naar het beginpunt van de route gebracht; voor wie liever onderbegeleiding de route fietst wordt er in het weekend een tour met gids georganisseerd.

Klaar om te vertrekken ? Wij wensen u een mooie tocht in Assisi!