DE PARELS VAN DE GROENE VALLEI:

 

ASSISI, SPELLO, SPOLETO, MONTEFALCO, BEVAGNA EN PERUGIA

 

Een 7 daagse fietstocht in Umbrië

 

 

 

Fietsen over de rustige langweggetjes van de vallei 'Valle Umba',  genietend van de zon, kleurige velden tegen een achtergrond van heuvels bedekt met zilvergroene olijfgaarden en wijngaarden. Deze 7 daagse niet al te zware fietstocht door de vallei 'Valle Umbra' voert u langs de kleine, suggestieve middeleeuwse stadjes Assisi, Spello, Spoleto, Bevagna en Perugia. Door de kortere dagafstanden is er volop de tijd om deze cultureel interessante plaatsjes op uw gemak te bezoeken en te genieten van een cappuccino, een verfrissend biertje of lekker glas lokale wijn op een zonovergoten terras. Deze reis is ook voor e-bike liefhebbers geschikt.

 

 

 

 

 

 

Programma

Dag 1

Aankomst in Viole of Assisi

Het is mogelijk te overnachten in een hotel met zwembad dat 900 meter van het historische centrum van Assisi ligt of een *** sterren familiehotel met zwembad in het dorp Viole op 3 km van Assisi. 

 

Dag 2

Via Spello en Foligno naar Casco dell'Acqua (ca. 26 km)

Uw fietstocht begint vandaag met een mooie rit langs olijfgaarden naar het middeleeuwse Spello, een charmant oud stadje dat gebouwd is tegen de zuidelijke flank van de Monte Subasio. Spello is een interessant plaatsje met nog restanten uit de Romeinse tijd. Na een bezoek aan Spello daalt u af naar de provinciestad Foligno, dat in de vallei ligt. U passeert het centrale plein met zijn mooie domkerk en door de belangrijkste winkelstraat wordt het centrum van Foligno weer verlaten. Uw country hotel staat op een landelijke positie in Casco dell'acqua langs het riviertje Clitunno. U overnacht hier twee nachten.

 

Dag 3  

Een bezoek aan Spoleto (ca.51 of 44 km)

Vandaag staat er een bezoek aan Spoleto op het programma. Al fietsend ziet u de indrukwekkende burcht van Spoleto al van verre liggen. De stad is gebouwd op een heuvel en heeft de bossen van de Monteluco als een groen decor. Niet vergeten om de domkerk met zijn kleurige fresco's van de schilder Filippo Lippi te bezoeken. Over het fietspad weer terug naar uw hotel in Casco dell'Acqua.

 

Dag 4

 

Een mooi rit naar Torgiano passerende Bevagna en facultatief Montefalco (53 km)

Fietsend door een licht heuvelend landschap ziet men Montefalco al van verre liggen. Aan de voet van de heuvel, waarop de stad gebouwd is, kan gekozen worden om door de vallei meteen naar Bevagna te gaan of om zich aan de stevige klim naar Montefalco te wagen. Het gezellige Montefalco wordt ook wel het balkon van Umbrie genoemd, vanwege het fantastische uitzicht dat men vanuit de stad op het rondom liggende landschap heeft. Montefalco is erg bekend vanwege haar uitstekende wijnen en de stad verlaten zonder deze wijnen in één van de vele wijnbars geproefd te hebben is bijna niet mogelijk.

Bevagna is een levendig stadje met een opmerkelijk plein waaraan maar liefst twee romaanse kerken liggen. U overnacht in Torgiano, dat aan de samenvloeiing van de rivieren de Chiascio en de Tiber ligt. Uw hotel met zwembad ligt in het centrum van de stad. U overnacht hier 2 nachten.

De kilometers van deze dag kunnen verkort worden door te overnachten in Bevagna (zie de Valle Umbra voor families

 

Dag 5

Een bezoek aan Perugia (24 of 32 km) 

Een korte fietstocht brengt u naar het station van Ponte S.Giovanni, dat aan de voet van de provincie-hoofdstad Perugia ligt. Vanaf hier brengt een lokaal treintje u naar het historische centrum van Perugia, dat zoals vele plaatsen in Umbria op een heuvel gebouwd is. Perugia maakt met zijn middeleeuwse pleinen en steegjes, renaissance paleizen, kerken, musea en gezellige winkelstraten een onvergetelijke indruk.  Met het lokale treintje en de fiets weer terug naar het hotel in Torgiano. U kunt ook kiezen om geheel naar Perugia te fietsen (32 km)

                                                              of 

Een tocht door de omgeving van Torgiano  (45 of 30 km)

De eerste stop is het plaatsje Deruta dat van oudsher bekend is vanwege de uitstekende kwaliteit aardewerk, dat hier in de vele ateliers gemaakt wordt. In het oude centrum is natuurlijk een aardewerkmuseum waar alle verschillende stijlen te bewonderen zijn. De volgende stop is het sanctuarium della Madonna dei Bagni. Het kerkje is gebouwd n.a.v. een wonder in 1657. Binnen zijn er meer dan 600 votief tegels te zien. Via de Tibervallei fietst u weer terug naar Torgiano, waar het misschien leuk is om nog even het wijnmuseum te bezoeken. Het museum heeft een uitgebreide verzameling voorwerpen van de oudheid tot de moderne tijd, die het thema wijnmaken en wijnconsumptie hebben.

 

Dag 6

Naar Assisi (25 km)

U verlaat vandaag Torgiano en steekt de vallei over naar Assisi. Fietsend over rustige landweggetjes ziet men het indrukwekkende Assisi gebouwd tegen de berg Monte Subasio liggen. Om het historische centrum te bereiken moet er eerst een stevige, maar korte klim overwonnen worden. Eenmaal Assisi binnen fietsend ziet men dat de klim zeker de moeite waard was. Assisi heeft haar middeleeuwse uiterlijk goed weten te bewaren. Vele monumenten in de stad zijn verbonden met het leven van de heiligen Franciscus en Clara, die hier  (eind 11e- begin 12e eeuw) geleefd hebben. Het pronkstuk van de stad is zeker de basiliek van de H.Franciscus. In deze kerk hebben de bekende kunstenaars Giotto, Cimabue, Simone Martini en Pietro Lorenzetti gewerkt. U overnacht weer in uw beginhotel 900 meter van het centrum.

 

Dag 7  

Vertrek

 

 

 

 

 

 

In de prijs van de reis is inbegrepen:

  • 6 overnachtingen met ontbijt in ** en / of *** sterren hotels (start in Viole of in Assisi) en een country house (upgrading mogelijk in Assisi)

  • bagagetransport

  • gedetailleerde routebeschrijvingen (in Nederlands) en kaartmateriaal (ook tracks voor gps beschikbaar)

  • Tijdens de fietstocht kan uw auto gratis op de omheinde parkeerplaats van het eerste hotel blijven staan. 

  • toerinformatie (hotellijst, brochures)

  • nederlandstalige assistentie

  • ontmoeting met locale agent in hotel op 1e avond

 

 

Periode 

Dagelijks gedurende het gehele jaar

Niveau 2

Gemiddelde zwaarte. Het traject loopt door een glooiend landschap en door de vallei. Er zijn weinig steile hellingen en indien ze er zijn zijn ze kort. De dagafstanden liggen tussen de 25 en 60 km.

Deelnemers Vanaf 1 persoon

Prijs p.p. 2019

In een twee pers.kamer vanaf  € 475 

Eénpersoonskamer vanaf  € 615 

Alleenreizenden vanaf € 655 

3e persoon in driepers. kamer vanaf   € 300

Halfpensionstoeslag  vanaf € 135 

Op verzoek

gps tracks (gratis), fietsverhuur, wijnproeverijen en upgrade hotels

 

 

 

Stuur ons een email wanneer u het uitgebreide programma wilt ontvangen !

Zie ook: de lichtere fietstocht 8 daagse Valle Umbra  (niveau 2)