EEN ENO-GASTRONOMISCHE REIS IN EEN MOOIE VALLEI:

CULTUUR, TRADITIES, UMBRISCHE WIJNEN & KOOKLESSEN

 

(ook geschikt voor gluten-vrije, vegetarische en Vegan dieeten)

 

 

 

Deze eno-gastronomische vakantie is een spannende ontdekkingstocht naar de culinaire tradities van de mooie Valle Umbra, een vruchtbare en waterrijke vallei omringd door heuvels bedekt met olijf- en wijngaarden. In deze vallei vinden we de bekende middeleeuwse stadjes Assisi, Montefalco, Bevagna en Spello, maar ook de grotere plaatsen Perugia, de provinciehoofdstad aan de Tiber, en Spoleto, dat ligt aan de voet van de bosrijke Monteluco ligt. Uw eerste overnachtingen zijn in een eco-accomodatie aan het kabbelende riviertje de Clitunno, centraalgelegen tussen Trevi, Montefalco en Bevagna. In het restaurant worden locale producten gebruikt, zoals truffels, paddestoelen, locaal rundvlees en olijfolie. U heeft hier een kookcursus en zoekt ook een morgen met een kenner naar wilde kruiden. De laatste dagen verblijft u in een country house aan de voet van Assisi. Hier heeft u nog een kookcursus en een wijnproeverij bij een biologische wijnboer in de Assisi D.o.c. area.

 

 

 

Programma

Dag 1

Individuele aankomst in het country house  

Het country house is een gerestaureerde 18e eeuwse boerderij. Het is recent geheel gerestaureerd volgens de normen van een eco-accommodatie: er zijn natuurlijke en recycleerde producten gebruikt en er zijn zonnepanelen. Er zijn 6 appartementen van verschillende afmetingen, een restaurant voor de gasten, een ruime tuin, zoutwaterzwembad en er is een parkeerplaats. Wanneer u al vroeg aankomt zou u het nabijgelegen heuvelstadje Trevi of Spoleto kunnen bezoeken. In Spoleto zijn de domkerk met de fresco's van Fra. Filippo Lippi, het romeinse huis, de burcht en de acqueduct Ponte delle Torri interessant om te bezoeken. 

Overnachting met ontbijt en avondmaaltijd in uw Country House.

 

Dag 2

Wilde kruiden en Montefalco

Na het ontbijt neemt Prof Loschi u mee om wilde kruiden te zoeken in de omgeving van het country house. Daarna heeft u tijd om bijvoorbeeld Montefalco te bezoeken. Het stadje is bekend om zijn mooie uitzichten, vele heiligen en goddelijke wijnen. 

Overnachting met ontbijt

 

Dag 3

Spello, Bevagna en een Italiaanse kookcursus

Na het ontbijt bent u vrij om Spello te bezoeken. Het stadje iwordt eens per jaar in de maand juni bezocht door vele toeristen, die de bloemenmozaïeken komen bewonderen. Spello is trots gebouwd tegen de helling van de Monte Subasio. Het stadje heeft zijn middeleeuwse karakter goed weten te bewaren met zijn wirwar van steegjes, vrolijk opgekleurd met bloembakken.  De belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum zijn de S. Maria Maggiore-kerk met de frescoes van Pinturicchio en twee werken van Perugino, de S. Andrea-kerk, het stadsmuseum, de romeinse mozaïeken en de romeinse stadspoorten Porta Consolare en Porta Venere. 

Daarna zou u ook nog een bezoek kunnen brengen aan Bevagna: ook weer een oud middeleeuws stadje met ook een romeins verleden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het mooie Piazza Silvestri-plein met zijn twee romaanse kerken en het palazzo dei Consoli (1270), waar het theater Torti in gevestigd is. Verder is er de S.Francesco-kerk (13e eeuw). Hier wordt naast het altaar de steen bewaard waar Franciscus op stond toen hij tegen de vogels predikte. In juni wordt in Bevagna het middeleeuwse feest 'Mercato delle Gaite' gehouden, een herleving van de middeleeuwse markten en handwerk, zoals de zijdeproductie, muntslaan en papierproductie.

In de namiddag heeft u een kookcursus waarin een aantal typische locale en italiaanse gerechten bereid zullen worden, die u 's avonds tijdens het diner zal proeven.  

 

Dag 4

Assisi

Na het ontbijt verlaat u het country house om naar Assisi te gaan. U heeft de hele dag om aan dit bijzondere stadje te wijden, Het is een plaats waar geschiedenis, tradities en kunst in harmonie samengesmolten zijn. U kunt er heerlijk ronddwalen door de steegjes, trapstraatjes en over de pleintjes met vele terrasjes, die u uitnodigen om van een Italiaanse ijsje of een lekker cappuccino te genieten. Er is veel te zien, zoals de basilieken van Franciscus en Clara, de burcht, vele museums en het forum romanum, dat zich onder het stadsplein bevindt. U krijgt van ons een culturele wandeling, die u langs de meest bekende en onbekende monumenten van de stad voert.

U overnacht in een Country House aan de voet van Assisi. Met mooi weer dineert u in de tuin vanwaar u een mooi uitzicht op de Franciscus-basiliek heeft. 

 

Dag 5

Perugia en kookcursus

Na het ontbijt zou u provinciehoofdstad Perugia kunnen bezoeken. De stad heeft een bekende universiteit voor buitenlanders. Er zijn vele renaissance stadspaleizen, musea en kerken, maar het is ook gewoon leuk om te winkelen in de Corso Cavour. In de namiddag heeft u een kookcursus samen met de chef Rosita: de umbrische keuken komt aanbod.

 

Dag 6

Monte Subasio of een fietstocht en wijnproeverij

Na het ontbijt zou u een wandeling op de Monte Subasio kunnen maken, een fiets kunnen huren of één van de franciscaans monumenten buiten de stad kunnen bezoeken: de hermitage Eremo delle Carceri op Monte Subasio, het San Damiano-klooster of de Porziuncola. 's Middags heeft u een wijnproeverij bij een bio-wijnboer in de buurt van Assisi. U wordt naar de wijnboer gebracht en weer opgehaald na afloop.

's Avond bent u vrij om in één van de vele restaurants van Assisi te dineren. 

 

Dag 7

Vertrek na het ontbijt

 

 

 

 

Inbegrepen in de reis:  

 • 6 overnachtingen met ontbijt  

 • 4 diners (excl.drankjes)

 • 1 kookcursus in het country house in de buurt van Trevi

 • 1 kookcursus in Assisi

 • kruidenzoektocht met specialist

 • Brochure over wilde kruiden 
 • de recepten van de cursus
 • 1 wijnproeverij in bio-boerderij.

 • routebeschrijvingen van de culturele wandeling in Assisi  

 • pre-tour informatie  

 • assistentie

 

Periode

het gehele jaar (feestdagen op verzoek)

Deelnemers

minimum 2 personen - maximum 4 

Prijzen p.p. 2017

In tweepersoonskamer     € 830,00

Op verzoek

Day bike tour op dag 6:  15,00 p.p. (fietshuur en routbeschrijvingen) en ebike € 25,00