EEN ENO-GASTRONOMISCHE REIS IN EEN MOOIE VALLEI:

CULTUUR, TRADITIES, UMBRISCHE WIJNEN & KOOKLESSEN

 

(ook geschikt voor gluten-vrije, vegetarische en Vegan dieeten)

 

 

 

Deze eno-gastronomische vakantie is een spannende ontdekkingstocht naar de culinaire tradities van de mooie Valle Umbra, een vruchtbare en waterrijke vallei omringd door heuvels bedekt met olijf- en wijngaarden. In deze vallei vinden we de bekende middeleeuwse stadjes Assisi, Montefalco, Bevagna en Spello, maar ook de grotere plaatsen Perugia, de provinciehoofdstad aan de Tiber, en Spoleto, dat ligt aan de voet van de bosrijke Monteluco ligt. Uw eerste overnachtingen zijn in een eco-accomodatie aan het kabbelende riviertje de Clitunno, centraalgelegen tussen Trevi, Montefalco en Bevagna. In het restaurant worden lokale producten gebruikt, zoals truffels, paddestoelen, lokaal rundvlees en olijfolie. U heeft hier een kookcursus en zoekt met een kenner naar wilde kruiden. U verlaat Trevi en voordat u naar Assisi gaat heeft u een truffelzoektocht in de bossen met een begeleider met honden. U proeft de verse truffel in het veld en heeft een lunch waar u een truffelgerecht proeft. De laatste twee dagen verblijft u in een country house aan de voet van Assisi. Hier heeft u nog een kookcursus met de kokkin Rosita.

 

 

 

Programma

Dag 1

Individuele aankomst in het country house  

Het country house is een gerestaureerde 18e eeuwse boerderij. Het is recent geheel gerestaureerd volgens de normen van een eco-accommodatie: er zijn natuurlijke en recycleerde producten gebruikt en er zijn zonnepanelen. Er zijn 6 appartementen van verschillende afmetingen, een restaurant voor de gasten, een ruime tuin, zoutwaterzwembad en er is een parkeerplaats. Wanneer u al vroeg aankomt zou u het nabijgelegen heuvelstadje Trevi of Spoleto kunnen bezoeken. In Spoleto zijn de domkerk met de fresco's van Fra. Filippo Lippi, het romeinse huis, de burcht en de acqueduct Ponte delle Torri interessant om te bezoeken. 

Overnachting met ontbijt en avondmaaltijd in uw Country House.

 

Dag 2

Wilde kruiden en een Italiaanse kookcursus

's ochtends heeft u de tijd om bijvoorbeeld Montefalco te bezoeken. Het stadje is bekend om zijn mooie uitzichten, vele heiligen en goddelijke wijnen. U kunt ook Spello bezoeken. Het stadje wordt eens per jaar in de maand juni bezocht door vele toeristen, die de bloemenmozaïeken komen bewonderen. Spello is trots gebouwd tegen de helling van de Monte Subasio. Het stadje heeft zijn middeleeuwse karakter goed weten te bewaren met zijn wirwar van steegjes, vrolijk opgekleurd met bloembakken.  De belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum zijn de S. Maria Maggiore-kerk met de frescoes van Pinturicchio en twee werken van Perugino, de S. Andrea-kerk, het stadsmuseum, de romeinse mozaïeken en de romeinse stadspoorten Porta Consolare en Porta Venere. Een andere interessante plaats is Bevagna: ook weer een oud middeleeuws stadje met ook een romeins verleden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het mooie Piazza Silvestri-plein met zijn twee romaanse kerken en het palazzo dei Consoli (1270), waar het theater Torti in gevestigd is. Verder is er de S.Francesco-kerk (13e eeuw). Hier wordt naast het altaar de steen bewaard waar Franciscus op stond toen hij tegen de vogels predikte. In juni wordt in Bevagna het middeleeuwse feest 'Mercato delle Gaite' gehouden, een herleving van de middeleeuwse markten en handwerk, zoals de zijdeproductie, muntslaan en papierproductie.  

In de vroege middag neemt ontbijt neemt Prof Loschi u mee om wilde kruiden te zoeken in de omgeving van het country house. Daarna heeft u een kookcursus waarin een aantal typische lokale gerechten bereid zullen worden, die u 's avonds tijdens het diner zal proeven.  

 

Dag 4

Assisi

Na het ontbijt verlaat u het country house om eerst naar Trevi te gaan, waar u in de heuvels een truffelzoektocht met honden heeft. U bezoekt hier ook een kaasboer en heeft een lunch met truffelgerecht. Na de lunch gaat u naar Assisi, een bijzondere plaats waar geschiedenis, tradities en kunst in harmonie samengesmolten zijn. U kunt er heerlijk ronddwalen door de steegjes, trapstraatjes en over de pleintjes met vele terrasjes, die u uitnodigen om van een Italiaanse ijsje of een lekker cappuccino te genieten. Er is veel te zien, zoals de basilieken van Franciscus en Clara, de burcht, vele museums en het forum romanum, dat zich onder het stadsplein bevindt. U krijgt van ons een culturele wandeling, die u langs de meest bekende en onbekende monumenten van de stad voert. U overnacht in een Country House aan de voet van Assisi. Overnachting met ontbijt

 

Dag 5

Perugia en kookcursus

Na het ontbijt zou u provinciehoofdstad Perugia kunnen bezoeken. De stad heeft een bekende universiteit voor buitenlanders. Er zijn vele renaissance stadspaleizen, musea en kerken, maar het is ook gewoon leuk om te winkelen in de Corso Cavour. In de namiddag heeft u een kookcursus samen met de chef Rosita: de Italiaanse keuken komt aanbod.

 

Dag 5

Vertrek na het ontbijt

 

 

 

 

Inbegrepen in de reis:  

 • 4 overnachtingen met ontbijt  

 • 1 diner (excl.drankjes)

 • 1 kookcursus met diner in het country house in de buurt van Trevi

 • 1 kookcursus met diner in Assisi

 • kruidenzoektocht met specialist

 • Brochure over wilde kruiden 
 • de recepten van de cursus
 • truffelzoektocht met lunch

 • routebeschrijvingen van de culturele wandeling in Assisi  

 • pre-tour informatie  

 • assistentie

 

Periode

het gehele jaar (feestdagen op verzoek)

Deelnemers

minimum 2 personen - maximum 4 

Prijzen p.p. 2018

In tweepersoonskamer     € 870,00