EEN ENO-GASTRONOMISCHE REIS IN EEN MOOIE VALLEI:

CULTUUR, TRADITIES, UMBRISCHE WIJNEN & KOOKLESSEN

 

(ook geschikt voor gluten-vrije, vegetarische en Vegan dieeten)

 

 

 

Deze eno-gastronomische vakantie is een spannende ontdekkingstocht naar de culinaire tradities van de mooie Valle Umbra, een vruchtbare en waterrijke vallei omringd door heuvels bedekt met olijf- en wijngaarden. In deze vallei vinden we de bekende middeleeuwse stadjes Assisi, Montefalco, Bevagna en Spello, maar ook de grotere plaatsen Perugia, de provinciehoofdstad aan de Tiber, en Spoleto, dat ligt aan de voet van de bosrijke Monteluco ligt. Uw eerste overnachtingen zijn in een eco-accomodatie aan het kabbelende riviertje de Clitunno, centraalgelegen tussen Trevi, Montefalco en Bevagna. In het restaurant worden lokale producten gebruikt, zoals truffels, paddestoelen, lokaal rundvlees en olijfolie. U heeft hier een kookcursus en zoekt met een kenner naar wilde kruiden. Nog een spannende dag is de truffelzoektocht in de bossen met een begeleider met honden. U proeft de verse truffel in het veld, bezoekt een lokale kaasboer en heeft een lunch waar u een truffelgerecht proeft. De laatste dag heeft u een kookcursus met lunch in een restaurant van Spello.

 

 

 

Programma

Dag 1

Individuele aankomst in het country house  

Het country house is een gerestaureerde 18e eeuwse boerderij. Het is recent geheel gerestaureerd volgens de normen van een eco-accommodatie: er zijn natuurlijke en recycleerde producten gebruikt en er zijn zonnepanelen. Er zijn 6 appartementen van verschillende afmetingen, een restaurant voor de gasten, een ruime tuin, zoutwaterzwembad en er is een parkeerplaats. Wanneer u al vroeg aankomt zou u het nabijgelegen heuvelstadje Trevi of Spoleto kunnen bezoeken. In Spoleto zijn de domkerk met de fresco's van Fra. Filippo Lippi, het romeinse huis, de burcht en de acqueduct Ponte delle Torri interessant om te bezoeken. 

Overnachting met ontbijt en avondmaaltijd in uw Country House.

 

Dag 2

Wilde kruiden en een Italiaanse kookcursus

's ochtends heeft u de tijd om bijvoorbeeld Montefalco te bezoeken. Het stadje is bekend om zijn mooie uitzichten, vele heiligen en goddelijke wijnen. U kunt ook Spello bezoeken. Het stadje wordt eens per jaar in de maand juni bezocht door vele toeristen, die de bloemenmozaïeken komen bewonderen. Spello is trots gebouwd tegen de helling van de Monte Subasio. Het stadje heeft zijn middeleeuwse karakter goed weten te bewaren met zijn wirwar van steegjes, vrolijk opgekleurd met bloembakken.  De belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum zijn de S. Maria Maggiore-kerk met de frescoes van Pinturicchio en twee werken van Perugino, de S. Andrea-kerk, het stadsmuseum, de romeinse mozaïeken en de romeinse stadspoorten Porta Consolare en Porta Venere. Een andere interessante plaats is Bevagna: ook weer een oud middeleeuws stadje met ook een romeins verleden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het mooie Piazza Silvestri-plein met zijn twee romaanse kerken en het palazzo dei Consoli (1270), waar het theater Torti in gevestigd is. Verder is er de S.Francesco-kerk (13e eeuw). Hier wordt naast het altaar de steen bewaard waar Franciscus op stond toen hij tegen de vogels predikte. In juni wordt in Bevagna het middeleeuwse feest 'Mercato delle Gaite' gehouden, een herleving van de middeleeuwse markten en handwerk, zoals de zijdeproductie, muntslaan en papierproductie.  

In de vroege middag neemt ontbijt neemt Prof Loschi u mee om wilde kruiden te zoeken in de omgeving van het country house. Daarna heeft u een kookcursus waarin een aantal typische lokale gerechten bereid zullen worden, die u 's avonds tijdens het diner zal proeven.  

 

Dag 3

Truffel zoektocht

Na het ontbijt gaat u naar Trevi, waar u in de heuvels een truffelzoektocht met honden heeft. U wordt om 10,00 uur verwacht en gaat met Alessandro op zoek naar Truffels. In het veld proeft u verse truffels met roerei en salami. Daarna bezoekt u een lokale schapenkaasboer en heeft na afloop een lunch waar u een truffelgerecht zal proeven. ’s Avonds bent u vrij om ergens op eigen gelegenheid te dineren. Overnachting in Country House Casco dell’Acqua.

 

 

Dag 4

Een kookcursus in Spello en culturele wandeling in Assisi  

Na het ontbijt gaat u naar Spello, waar u een kookcursus heeft in het restaurant Drinking Wine U bereid een antipasto, primo (pasta-, risotto gerecht), secondo (vleesgerecht of vegetarisch op verzoek) en dolce. In plaats van de kookcursus is het ook mogelijk om een wijncursus ‘Degustare e assaggiare l’Umbria’ te boeken. U leert dan de lokale Umbrische wijnen te proeven en te combineren met diverse smaken van lokale producten. Na afloop van de cursussen een lunch. Na de lunch heeft u tijd om Assisi  te verkennen. Assisi ligt op 8 km van Spello. U krijgt van ons een beschrijving van een culturele wandeling, die u langs de meest bekende monumenten van de stad voert. ’s Avonds bent u vrij om ergens op eigen gelegenheid te dineren. Overnachting in Country House Casco dell’Acqua.

 

Dag 5

Vertrek na het ontbijt

 

 

 

 

 

Inbegrepen in de reis:  

 • 4 overnachtingen met ontbijt  

 • 1 diner (excl.drankjes)

 • 1 kookcursus met diner in het country house in de buurt van Trevi

 • 1 kookcursus met lunch in Spello

 • kruidenzoektocht met specialist

 • Brochure over wilde kruiden 

 • de recepten van de cursus

 • truffelzoektocht met lunch

 • bezoek pecorino kaasboer

 • routebeschrijvingen van de culturele wandeling in Assisi  

 • pre-tour informatie  

 • assistentie

 

Periode

het gehele jaar (feestdagen op verzoek)

Deelnemers

minimum 2 personen 

Prijzen p.p. 2019

In tweepersoonskamer     € 810,00

in eenpersoonskamer    € 915,00