download our clients tour review

 

 

EEN ENO-GASTRONOMISCHE ONTDEKKINGSTOCHT IN DE VALLE UMBRA

een 8 daagse eno-gastronomische tour in Umbrië

 

 

 

Umbrië is een gebied van zongerijpte wijnen, groene pittige olijfolie, verse geitenkaas, kruidige salami’s en geurende rauwe hammen. Geniet tijdens deze fietsvakentie van deze prachtige streek met zijn golvende heuvels, blauwe meren en beboste bergen. De reis begint in Spello, een liefelijk middeleeuws plaatsje, gebouwd tegen de helling van de Monte Subasio. De smalle steegjes zijn vrolijk opgefleurd met bloempotten en bieden mooie uitzichten over de vallei. De eerste fietstocht brengt u naar Spoleto, een cultureel interessante en bovenal gezellige stad Spoleto is bekend vanwege zijn muziekfestival ‘Festival dei due Mondi’ dat ieder jaar in de maand juni-juli gehouden wordt. In Spoleto heeft u genoeg tijd om de stad te verkennen. Dan weer in het zadel en door de heuvels bereikt u San Luca dat aan de voet van Montefalco ligt. U maakt een korte extra rondrit maken om Montefalco te bezoeken. In de villa heeft u een kookles waar Umbrische gerechten bereid worden. De volgende dag bezoekt u eerst Bevagna en dan brengt een laatste korte rit u naar Torgiano, een klein stadje in een bekend wijngebied. Bij de wijnboer Lungarotti zal u de heerlijke wijnen proeven. De volgende dag kunt u uit twee tochten kiezen: een natuurtocht in de omgeving of een cultuurdag met een bezoek aan Perugia. U overnacht weer in Torgiano en heeft ‘s avonds een heerlijk diner in een restaurant. De laatste dag brengt u naar Assisi, dat u al van verre ziet liggen. De fietsrit is kort dus u heeft genoeg tijd om deze bijzondere pelgrimsstad te verkennen.

 

 

 

 

 

Programma

Dag 1

Aankomst in Spello

U komt aan in Spello en overnacht in een hotel, dat in het historische centrum ligt. Het hotel heeft een mooi terras met een fantastisch uitzicht over de vallei ‘Valle Umbra’ en de omliggende heuvels. Aan het einde van de middag heeft u een briefing met de lokale agent en worden de fietsen (indien gehuurd) en de routebeschrijvingen overhandigd. ‘s Avonds heeft u een ‘tasting-menu’ in het restaurant / wijnbar ‘Drinking Wine’.

 

Dag 2 

Spello -Spoleto

Vandaag de eerste fietsdag. U daalt af in de vallei en bereikt Foligno, dat een gezellige winkelstraat, leuke restaurantjes en een mooie domkerk heeft. Dan fietst u naar Spoleto over rustige landwegen en het Assisi-Spoleto fietspad. Uw **** hotel ligt in het oude centrum van de stad vlakbij het romeinse theater.   ‘S avonds een diner in een restaurant vlakbij.

Afstand: 45 km

 

Dag 3 

Spoleto en fiesten naar Montefalco 

's Ochtends heeft u tijd genoeg om Spoleto verder te verkennen. Er is veel te zien in deze mooie stad: het gerestaureerde kasteel, de middeleeuwse acqueduct, een Romeins huis, het Romeinse theater annex archeologisch museum, de domkerk met zijn moioie fresco's, een moderne kunstmuseum Er zijn gezellige straatjes met winkels, barretjes en restaurants. Weer in het zadel fietst u door een heuvellandschap met mooie uitzichten. U overnacht in een villa aan de voet van Montefalco

afstand: 23 km

 

Dag 4 

Op de fiets naar Montefalco en een kookcursus

Vandaag fietst u naar Montefalco, bekend vanwege zijn heerlijke wijnen. Een klim brengt u naar het middeleeuwse centrum van de stad. Interessant is het om het museum in San Francesco-kerk te bezoeken. Natuurlijk niet vergeten een glas van de bekende Sagrantino-wijn te proeven. Een welverdiende afdaling brengt u terug naar uw hotel. Aan het einde van de middag een Umbrische kookcursus met een diner om de recpten te proeven.

Afstand: 14 km

 

Dag 5 

Een korte rit naar Torgiano 

De eerste stop van vandaag is in Bevagna, dat een gezellig middeleeuws plein heeft, een echt ontmoetingspunt voor de bewoners van het plaatsje, met een fountain en twee romeinse kerken. 

Na uw bezoek brengt een korte rit, grotendeels door de vallei, u naar Torgiano. Torgiano ligt aan de samenvloeiing van de Chiascio en Tiber en was in de middeleeuwen een gefortificeerde plaats. Een echte aanrader is het wijnmuseum met zijn rijke kunst- en aardewerkverzameling van de etruskische tot moderne tijd. ‘s Middags heeft u een wijnproeverij in de wijnkelders van de bekende wijnmakersfamilie, de Lungarotti. U overnacht in het centrum van Torgiano.

Afstand: 37 km

 

Dag 6 

Een bezoek aan de stad Perugia (24 km of 32 km) of een natuurtocht door de omgeving van Torgiano  (33 of 47 km)

Vandaag zijn er twee opties:

Perugia is de provinciehoofdstad en een korte rit brengt u naar het station van het voorstadje  Ponte S.Giovanni, dat aan de voet van de stad ligt. Van hier brengt een locale trein u omhoog naar het oude stadscentrum (8 min.). Het levendige centrum heeft kleine steegjes, karakteristieke pleinen, middeleeuwse kerken, renaissance stadspaleizen, museums en gallerijen. Deze mooie stad zal zeker een onvergetelijke indruk achterlaten. U keert weer terug met het treintje naar het station om uw fietsen op te halen en een korte rit brengt u weer naar het vredige en gastvrije Torgiano. U krijgt echter ook besluiten om te fietsen naar hjet oude stadscentrum. Deze rit is langer en heeft meer niveauverschil.

of

Vlakbij Torgiano (6 km) ligt Deruta, wereldbekend vanwege zijn hoge kwaliteit aardewerk, met op een heuveltop zijn oude centrum en beneden in de vallei het nieuwe woongedeelte met de vele aardewerkateliers. Veel Italiaanse en buitenlandse musea, m.n. het Victoria and Albertmuseum, hebben aardewerkstukken uit deze stad tentoongesteld. In het oude centrum is een kunstgallerij en aardewerkmuseum. De volgende stop is het heiligdom Madonna dei Bagni. De kerk en klooster zijn gebouwd na een wonder in 1657. Binnen in de kerk zijn meer dan 600 votieftegels in de Deruta aardewerkstijl. U fietst door een heuvelachtig landschap met typische Umbrische gehuchten en dorpen tot u weer in de vallei afdaalt om terug te keren naar Torgiano.

‘s Avonds heeft u een special diner in een nabijgelegen restaurant. Hier proeft u typische umbrische gerechten (voorafje, ‘primi’ (pasta of risotto), ‘secondo’ (hoofdgerecht) en groente. Voor de liefhebber van de zwarte truffel kunt u ook kiezen voor het truffelmenu "Diamonds of the Kitchen."

 

Dag 7 

Assisi (25 km)

Na het ontbijt weer in het zadel om de vallei over te steken. De route volgt rustige landwegen en ziet Assisi, dat zoals veel umbrische steden op een heuveltop gebouwd is, al van verre liggen Voor de klim naar Assisi begint, passeert u S.Maria degli Angeli. Hier is ook grote een franciscaanse basiliek te bezichtigen, die onder zijn indrukwekkende koepel het eenvoudige kerkje ‘Porziuncola’ beschermt. Franciscus woonde hier en kwam er om te bidden.

Eenmaal in Assisi aangekomen, zal u toegeven dat de klim om het stadje te bereiken de moeite waard was, want het oude centrum is goed bewaard gebleven en u waant zich in een ver verleden. Er is veel te zien, zoals de Franciscus-basiliek met zijn mooie fresco’s van Giotto, Simone Martini, Cimabue en Pietro Lorenzetti, de heilige Clara-kerk, de domkerk en de vele musea. 

 

 Dag 8

Vertrek na het ontbijt of een extra nacht om Assisi op uw gemak te kunnen bezoeken

 

 

 

 

In de reis is inbegrepen:

  • 7 overnachtingen met ontbijt

  • 1 'tasting' menu in Spello (incl. wijn)

  • 3 diners (excl. drank; Spoleto, San Luca, Torgiano)

  • 1 wijnproeverij in Torgiano 

  • 1 kookles in San Lucai met diner

  • Routebeschrijving in het Nederlands en kaartmateriaal 

  • Bagagetransport

  • Nederlandstalige assistentie

  • Route briefing in uw starthotel

 

Niet inbegrepen: toeristenbelasting in Spoleto en Assisi (circa 1,50 - 2,50 p.p.p.n.)

 

 

Periode

het gehele jaar door met uitzondering van feestdagen Startdagen: iedere dag van de week, behalve woensdag wegens sluiting van Drinking Wine.

Niveau 2

Gemiddelde zwaarte. U fietst door een landschap met zacht glooiende heuvels. De route loopt grotendeels door de vallei. Wanneer er heuvels zijn, dan is de steilere klim kort of de langere klim niet te steil. Mogelijkheden om te kiezen tussen zwaardere of lichtere varianten. Dagelijkse afstanden tussen 30 en 57 km

Deelnemers

minimum twee personen

Prijs p.p. 2019

in een tweepersoonskamer     € 972,00

in een éénpersoonskamer   € 1.170,00

huur hybride fiets € 85,00 en e-bike € 190,00

 

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op wanneer u meer informatie wilt ontvangen over deze reis !