EEN KOOKARRANGEMENT IN DE VALLE UMBRA

 

 

Het decor van dit kookarrangement is de mooie Valle Umbra, een vruchtbare en waterrijke vallei omringd door een decor van groene heuvels bedekt met wijn- en olijfgaarden. In deze Umbrische vallei liggen de kleine bekende middeleeuwse stadjes Assisi, Montefalco, Bevagna en Spello, maar ook de grotere steden Perugia en Spoleto, dat aan de voet van de groen beboste Monteluco ligt. U overnacht langs het kabbelende riviertje de Clitunno, in een eco structuur centraal gelegen tussen Trevi, Bevagna en Montefalco. In het restaurant worden heerlijke gerechten geserveerd, waarbij veelvuldig gebruikt gemaakt wordt van locale producten zoals truffel, paddestoelen en extra-vergine olijfolie.

         

 

 

Dag 1

Aankomst in het Country House

’s Avonds een diner.

 

Dag 2

De omgeving verkennen en de kookcursus. 

Na het ontbijt gaat u inkopen voor de kookcursus.  Hierna heeft u de kookcursus, waarbij recepten uit de Umbrische keuken bereid worden. ’Tijdens de lunch proeft u de tijdens de cursus de bereide gerechten.

's Middags bent u vrij om de omgeving te verkennen. U zou het heuvelstadje Trevi, de hoofdstad van de olijfolie, of Bevagna, een stadje van romeinse oorsprong met een middeleeuws uiterlijk, kunnen bezoeken. 

 

 

 

Dag 3

Spello, Assisi en een wijnproeverij

Na het ontbijt kunt u relaxen in het zoutwaterzwembad of Spello en Assisi bezoeken of een fiets dagtoer door de vallei maken.

Spello: trots tegen de helling van Monte Subasio gebouwd. Het stadje heeft haar middeleeuwse uiterlijk goed behouden en in het oude centrum treft u een wirwar van steegjes aan, die vrolijk opgekleurd zijn door vele bloembakken. Er is veel te zien zoals de S.Maria Maggiore kerk met de kleurige fresco-cyclus van Pinturicchio en twee werken van Perugino, de S.Andrea-kerk, het stadsmuseum, de Romeinse mozaďeken en de Romeinse stadspoort ‘Porta Consolare’. 

Assisi: is een stadje waar geschiedenis, tradities en kunst in harmonie samengesmolten zijn. U kunt er heerlijk ronddwalen door de suggestieve steegjes, trapstraatjes en over de pleintjes met vele terrasjes, die u uitnodigen om er een lekkere Italiaanse ‘gelato’ te eten of een cappuccino te drinken. Er zijn veel bezienswaardigheden: de basiliek van Franciscus, de basiliek van de H.Clara, de burcht, verscheidene musea en het forum romanum. U krijgt een stadswandeling uitgereikt die u langs de belangrijkste monumenten van de stad voert. 

Bike day tour: vanaf de fietsverhuurbedrijf tussen Assisi en Spello maakt u een fietstocht (makkelijk of gemiddelde zwaarte) door de landelijke omgeving. De eenvoudige tocht (31 km) gaat eerst naar Santa Maria degli Angeli en dan naar Spello en de tocht van gemiddelde zwaarte (42 km) naar Assisi, Santa Maria degli Angeli en Spello. 

Aan het einde van de middag heeft u een wijnproeverij bij een bio-wijnboer tussen Assisi en Spello

 

 

Dag 4

vertrek na het ontbijt

 

 

Inbegrepen in de prijs

  • 3 overnachtingen met ontbijt  

  • avondmaaltijd (excl drankjes) op dag 1 

  • boodschappen doen

  • 1 kookcursus met diner 

  • 1 wijnproeverij

  • routebeschrijving culturele wandeling in Assisi

  • pre-tour informatie per email en reispakket op de plaats van bestemming

 

 

 

Periode 

Gehele jaar door

Deelnemers 

minimum 2

Prijs p.p. 2019

In tweepersoonskamer  € 460,00

in eenpersoonskamer € 555,00 

Day bike tour op dag 3:  18,00 p.p. (fietshuur en routebeschrijving)

 

 

 

Neem contact met ons op, per email wij sturen u graag meer informatie over de reis  !