DE WIJNEN VAN MONTEFALCO EN DE TRUFFEL VAN NORCIA

 

 

 

Umbrië is bekend vanwege zijn mooie natuur, middeleeuwse stadjes, goede wijnen en overheerlijke keuken. De reis begint aan de voet van het heuvelstadje Montefalco, in het Sagrantino en Rosso di Montefalco wijngebied. U overnacht in een Villa, een country house met een mooie tuin, zwembad en uitstekend restaurant. De volgende ochtend, samen met een gids, maakt u een wandeling door de wijngaarden van Montefalco en bezoekt u het stadje, dat een gezellig, oud middeleeuws centrum heeft. De wandeling eindigt bij een wijnboer waar u van alles over het wijn maken uitgelegd krijgt en natuurlijk de uitstekende Montefalco wijnen zal proeven. Aan het einde van de middag heeft u een kookcursus samen met Lorenza in de Villa en proeft u de gerechten tijdens het avondeten.

 Op weg naar Norcia heeft u genoeg tijd om de bekende stadjes van de Valle Umbra te bezoeken: Assisi, Spoleto, Spello & Montefalco. U overnacht in Norcia dat op de hoogvlakte van S.Scolastica ligt. Het stadje is bekend vanwege bijzonder lekkere lokale producten. Hier vinden we n de kleine delicatesse-winkeltjes de zwarte truffel, ‘pecorino’ schapenkaas, salami’s, wilde zwijnen wordtjes en rauwe hammen. U overnacht in het historische centrum in een Relais, een oud stadspaleis (Palazzo). ' s Avonds dineert u in een Michelin ster restaurant. De volgende morgen gaat u in de omgeving van Norcia truffel zoeken en heeft hierna een picnic. ’s Middags een kookcursus in het Michelin ster restaurant.

 

 

                           

Programma

Dag 1

Aankomst in uw hotel aan de voet van Montefalco

Individuele aankomst, overhandiging van de reisbescheiden en een eerste kennismaking met de Umbrische keuken in het restaurant van het hotel.

 

Dag 2

Montefalco Wijngebied

Om 9.30 Uhr onmoet u uw gids Cristiano bij een wijnboer van Montefalco. De lichte wandeling door wijn-en olijfgaarden is 7 km lang. U passeert ook het historische centrum van Montefalco en de aangename wandeling eindigt bij de wijnboer, waar u het bedrijf bezoekt en een wijnproeverij heeft.  

De Umbrische keuken is ongelooflijk rijk, gevarieerd en smakelijk... en dit zal u ontdekken samen met uw chef Lorenza tijdens de kookcursus. Er zullen verscheidenen gerechten bereis worden die u tijdens het diner zal proeven.  

 

 

Dag 3

De Valle Umbra ontdekken en Norcia 

Na het ontbijt verlaat u Montefalco en heeft u nog tijd om de interessante middeleeuwse stadjes van de Valle Umbra te bezoeken: Assisi, Bevagna, Spello en Spoleto. Daarna gaat u naar Norcia, waar u in een Michelin-ster-Restaurant dineert. U overnacht in een historisch gebouw met spa in het oude centrum van de stad.

 

Dag 4

Truffel zoeken en een kookcursus

Na het ontbijt gaat u samen met de truffelzoeker en zijn honden op truffel jacht in de omgeving van Norcia. Na afloop heeft u een picknick. 's Middag een kookcursus met de staff van het Michelin ster restaurant.

 

Dag 5

Ontbijt en einde van deze reis 

 

 

  

 

Inbegrepen in het pakket:

  • 2 nachten met ontbijt in een Villa in de buurt van Montefalco

  • 2 x diners (dag 1 en dag 3; excl. drank)

  • Een begeleide wandeltocht met na afloop een wijnproeverij van de Montefalco wijnen 

  • Kookcursus van 3 uur met avondeten in de Villa

  • 2 nachten met ontbijt in de Relais in Norcia

  • Truffel zoeken met picknick

  • Kookles van circa 2 uur in het in 1 Michelin ster Restaurant 

  • Tourinformatie

 

 

Periode

het gehele jaar door met uitzondering van de Italiaanse feestdagen en festiviteiten

Prijs p.p. 2019

In een tweepersoonskamer  € 1.110 

In een eenpersoonskamer  € 1.380 

Toeslag voor een Junior Suite (4 nachten)  € 510