FIETSEN EN UITSTEKENDE UMBRISCHE WIJNEN PROEVEN

Een korte fietsvakantie

 

 

 

Ontspannend fietsen door de vruchtbare, kleurige 'valle Umbra'.  Een vallei waar de bekende Umbrische plaatsen als Assisi, Spello, Montefalco en Bevagna liggen. Het is een veelzijdige tocht waarbij natuur, cultuur en natuurlijk de wijnen uit dit gebied verkend zullen worden. Wist u dat deze vallei maar liefst 4 bekende wijngebieden omvat: Torgiano DOCG, Assisi DOC, Montefalco DOCG en Monte Martani DOC.

 

 

 

 

 

Programma:

Dag 1

Aankomst

U overnacht in het middeleeuwse centrum van Spello. Uw hotel *** is een sfeervol adres met goede kamers en privι-sanitair. Vanaf het terras heeft u een mooi uitzicht op de vallei, Valle Umbra. 's Avonds dineert u in een gezellig restaurantje & wijnbar, waar u kennismaakt met de Umbrische wijnen gecombineerd met typische locale gerechten als pecorino kazen, salami's en truffel. 

 

Dag 2

Het Montefalco wijngebied

De volgende morgen heeft u nog de tijd om Spello te verkennen en daarna fietst u door de vallei eerst naar Foligno, een levendige stad met een mooie domkerk, en daarna naar Bevagna, een stadje dat nog van Romeinse oorsprong is. Bevagna bevindt zich in het wijngebied waar de bekende Sagrantino DOCG en de Rosso di Montefalco DOC vandaan komen. In het centrum zijn er verscheidene gezellige restaurantjes en wijnbars waar u deze heerlijke wijnen kunt proeven. De fietstocht vervolgt en een kleine klim bereikt u het ommuurde Torre del Colle. Een welverdiende afdaling brengt u in de vallei om de eindbestemming van vandaag te bereiken: Torgiano. U overnacht in een *** hotel in het oude centrum. Het hotel heeft een mooie tuin met zwembad en uitzicht op de wijngaarden van Lungarotti en Perugia.  Aan het einde van de middag heeft u een wijnproeverij. 's Avonds dineert u in een restaurant vlakbij uw hotel. U krijgt de keuze uit overheerlijk 'tasting-menu' aangeboden, waaronder zwarte truffel menu.

 

Dag 3

Assisi en Spello

Na het ontbijtbuffet fietst u over veelal rustige landweggetjes naar Assisi. Om het oude centrum te bereiken moet er wel eerst wat geklommen worden, maar het is zeker de moeite waard want  Assisi is schilderachtig en er is veel te zien. Via de voet van Monte Subasio, waar de Assisi DOC wijnen vandaan komen, komt u bij een biologische wijnboer, die u zijn 'cantine' laat zien en de fantastische wijnen laat proeven. Vanaf hier nog een kort ritje door olijfgaarden naar Spello waar u weer in het *** hotel overnacht. 

 

Dag 4

Eind toer na het ontbijt

 

* De toer kan met ιιn nacht ingekort worden. Op dag 3 bij aankomst in Spello, haalt u uw bagage op en de reis is afgelopen. Of de toer kan met ιιn nacht verlengd worden door in Bevagna te overnachten (vraag via email de pdf voor dit programma)

 

 

Al met al een hele bijzondere fietstocht en over uw bagage hoeft u zich geen zorgen te maken, dat wordt geregeld net als uw eventuele wijnaankopen, die voor u naar het hotel gebracht kunnen worden. 

 

In de reis is inbegrepen:

  • twee, drie of vier overnachtingen in *** sterren hotels met ontbijt (er is ook een deluxe versie)

  • een 'tasting diner' gecombineerd met wijnen in Spello

  • een echt umbrische diner in Torgiano

  • twee wijnproeverijen: 1 x bij de bio-wijnboer en 1 x in de Lungarotti-wijnkelders

  • fietsroutes in het Nederlands en kaarten (gps tracks op verzoek)

  • bagagetransport

  • route briefing op de avond van aankomst in uw hotel

  • assistentie in het Nederlands

 

Periode

dagelijks gedurende het gehele jaar 

Niveau 1-2

Het traject loopt door een licht glooiend landschap en voornamelijk door de vallei. Er zijn weinig steile hellingen (minder dan 200m niveauverschil) en indien steil, zijn ze kort (om Assisi te bereiken). De dagafstanden liggen tussen de 25 en 40 km.

Deelnemers 

Minimum 2 personen (reiziger alleen op verzoek)

Prijs p.p. 2019

Standaard hotels 

5 dagen

in een twee pers. kamer     € 475,00

eenpers. kamer     € 565,00

3e persoon in driepers. kamer  € 365,00

4 dagen

in een twee pers. kamer     € 410,00

eenpers. kamer     € 480,00

3e persoon in driepersoonskamer  € 330,00

3 dagen

in een twee pers.kamer     € 370,00

eenpers.kamer   € 423,00

3e persoon in driepersoonskamer  € 300,00

Deluxe hotels

5 dagen

in een twee pers. kamer     € 645,00

eenpers. kamer     € 755,00

4 dagen

in een twee pers. kamer     € 495,00

eenpers. kamer     € 608,00

3 dagen

in een twee pers.kamer     € 410,00

eenpers.kamer   € 513,00

Op verzoek

fietshuur, extra nachten, kookcursus en cursus wijnproeven

 

Stuur ons een email wanneer u het uitgebreide programma wilt ontvangen !