ASSISI & VESCIA:  WANDELEN DOOR BOSSEN, LANGS VELDEN EN HEILIGDOMMEN

 

De wandelingen van deze tocht zijn een ideale manier om het unieke, gastvrije en ongerepte Umbrië te ontdekken. Deze regio zal met zijn trotse bergen, glooiende heuvels bedekt met bossen, wijn- en olijfgaarden een onvergetelijke indruk achterlaten.

De tocht begint in Assisi, de middeleeuwse pelgrimsstad gebouwd tegen de helling van de Monte Subasio. U verblijft hier 3 nachten in een hotel met zwembad vlakbij (900 meter) het oude stadscentrum. Op dag 4 wandelt u langs de flank van Monte Subasio naar Spello. Ook Spello heeft zijn middeleeuwse karakter goed weten te bewaren en heeft een wirwar van kleine steegjes vrolijk opgesierd met bloembakken. Vescia heeft een oude dorpskern waar u overnacht in een oude gerestaureerde olijfmolen (Frantoio) van de familie Tega, die nog steeds een overheerlijke olijfolie maken. Vanuit Vescia maakt u twee mooie wandelingen in de omgeving.

 

 

 

Programma in het kort

Dag 1 Aankomst Assisi 

Dag 2 Wandeling door de heuvels rond Assisi 

Dag 3 Wandelen naar Vescia

Dag 4 Rondwandeling langs de watervalletjes van de Altolina en de abdij van Sassovivo 

Dag 5 Transfer naar station en vertrek

 

 

 

 

Programma

Dag 1

Aankomst in hotel in Assisi. 

Het hotel met zwembad, restaurant en bar ligt op 900 meter van het oude stadscentrum. Het hotel heeft een parkeerplaats waar uw auto gedurende de tocht kan blijven staan.

 

Dag 2

Een keuze uit twee wandelingen in de omgeving van Assisi:

De langere wandeling door de heuvels achter Assisi

Vanaf de Porta Cappuccini begint de klim naar de Fonte Maddalena (810m). Van hieruit daalt u af naar Costa di Trex en nog verder afdalend naar het dorp Ponte Grande (360m). Door een open heuvellandschap keert u weer terug naar Assisi.

Wandeltijd; 5½ uur (18 km)

 

De kortere wandeling door het natuurpark van Monte Subasio :  

Deze mooie wandeling is schaduwrijk, want u wandelt vnl. door de bossen van het natuurpark  Monte Subasio Vanaf de Porta Cappuccini wandelt u omhoog naar de bron F.te Maddalena (810m). Nog een kleine verdere klim en dan daalt u naar de hermitage Eremo delle Carceri waar Franciscus en zijn metgezellen zich terugtrokken in de bossen om te mediteren. Na deze suggestieve plaats wandelt u verder en daalt af over wandelpaden. Via rustige landwegen keert u weer terug naar Assisi.

Duur: 4 uur (12 km)  

 

Dag 3

 

 

Assisi-Spello-Vescia

Deze route volgt de flank van de Monte Subasio. Er zijn weinig niveauverschillen en het is een mooie wandeling door olijfgaarden met mooie vergezichten over de vallei met zijn kleine stadjes als Bevagna en Montefalco. Spello is net als Assisi gebouwd tegen de helling van Monte Subasio.  Het plaatsje, dat zijn middeleeuwse karakter goed heeft waten te bewaren, is nog van Romeinse oorsprong en aan dit verre verleden herinneren nog de porta Venere, de restanten van het Romeinse theater en de poort ‘Porta Consolare’ Het is zeker de moeite waard om er enige tijd door te brengen en de kleurige fresco’s van de schilder Pinturicchio in de kerk S.Maria Maggiore te bewonderen. Na uw bezoek aan Spello wandelt u verder door een heuvellig landschap vol olijfgaarden naar Vescia.

Duur: 5½  uur (ca 18 km)

 

Dag 4

Vescia - abdij van Sassovivo - Pale -Vescia

U wandelt omhoog langs olijfgaarden naar Colle San Lorenzo en van hier stijgt u verder naar de 11e eeuwse benedictijnse abdij van Sassovivo, die vooral bekend is vanwege zijn mooie kloosterhof. Na de abdij Sassovivo bezocht te hebben wandelt u via eeuwenoude eikenbossen naar Pale. Ook vandaag weer een waterrijke wandeling. U volgt vanaf Pale de Menotre stroomafwaarts en langs de watervalletjes van de Altolina bereikt u Vescia weer. 

Duur 5 uur (14 km)

 

Dag 5

Na het ontbijt heeft u een transfer naar het station van Nocera

 

 

Dit pakket omvat:

  • 4 overnachtingen met ontbijt in een goed ** (upgrading mogelijk) hotel en een B&B 

  • 4 x diner met de halfpensionsversie

  • Bagagetransport Assisi-Vescia

  • Routebeschrijvingen en kaarten (in nederlands, Italiaans, Duits of engels)

  • transfer aan het einde van de reis naar het station of om uw auto weer in Assisi op te halen

  • nederlandstalige assistentie

  • Route briefing in het beginhotel

 

 

Periode

iedere dag van 1 maart tot het begin van november (overige periodes op verzoek)

Niveau 2/3

Wandelingen in een heuvelachtig landschap of middengebergte met enige niveauverschillen. Afstanden tussen 12-20 km (wandeltijd 3-4 km per uur) 

Prijs p.p. 2018

in twee pers.kamer      € 240,00

éénpers. kamer     € 300,00

alleenreizend    € 350,00

3e persoon in een driepers. kamer    € 140,00

toeslag halfpension    € 74,00

 

Neem contact met ons op, per email wij sturen u graag meer informatie over de reis  !